Dijous, 2 de maig de 2024
pressupostos

Crespín justifica que els pressupostos de l'Estat «s'ajusten a la realitat»

El subdelegat del govern espanyol manifesta que són els pressupostos més socials que s'han presentat fins al moment i que beneficiaran al 50% de les persones de la demarcació de Lleida

Redacció 17 de gener de 2019 a les 08:58
José Crespín a la roda de premsa de valoració dels PGE | ACN
El subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín, ha assegurat que el projecte de Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per al 2019 a Lleida no redueix la partida d'inversió sinó que "l'ajusten a la realitat". Tal com informàvem ahir, a la proposta de comptes hi ha una previsió de 36,1 milions d'euros per a la demarcació de Lleida, una xifra que cau en relació als 44,3 del 2018.

Crespín ha dit que li "costa de creure” que hi hagi diputats que hagin manifestat que esperaven la mateixa "pluja de milions" que prometien els governs del PP i ha apel·lat al "canvi de paradigma" de la proposta de pressupostos del govern de Pedro Sánchez perquè "situen a les persones en el centre de les inversions".

Estudis per a grans infraetructures

Per a Crespín molts dels projectes del PP no s'acabaven desenvolupant per la manca d'estudis previs. Cal "estudiar, conèixer i determinar" com han de ser aquestes infraestructures per preparar la inversió pel dia de demà, ha remarcat Crespín, referint-se així als estudis per millorar algunes carreteres. En aquest sentit, es destinaran 100.000 euros a la carretera N-260 al seu pas per la Pobla de Segur, per donar forma a la futura variant. I és que més enllà d'aquesta acció concreta, no està prevista cap gran inversió al Pallars.

De totes maneres, el subdelegat afirma que són els “pressupostos més socials de la història de la democràcia a Espanya perquè permetran consolidar l’estat del benestar social i la cobertura social de molts col·lectius”. Crespín ha presentat un paquet de mesures socials que beneficiaran "aproximadament el 50% de la població de la província de Lleida".

Entre aquestes mesures hi ha una revalorització de les pensions, més actius econòmics per lluitar contra la violència de gènere, un increment del Salari Mínim Interprofessional, major cobertura socials pels autònoms o un pla de xoc contra l'atur juvenil.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació