Divendres, 19 d'abril de 2024
gastronomia

Els «Dilluns del vi» fan parada als cellers Vidavins, Sauvella i Castell d'Encús

El Jussà dona a conèixer els vins del Pallars al sector de la restauració i al comerç especialitzat i ofereix la possibilitat de visitar els cellers de la zona

Redacció 15 de gener de 2019 a les 10:58
Dos copes de vi amb els participants del seminari de fons | ACN
El seminari Dilluns del vi, una iniciativa del programa Al teu gust, aliments del Pallars, té com a objectiu acostar els restauradors i comerços especialitzats als cellers del Pallars. Aquest dilluns s'ha realitzat la tercera sessió, d'un total de quatre, que van començar el passat mes de novembre.

Cada seminari planteja un recorregut pels diferents cellers del Pallars, als que se sumen també altres empreses, com una de cervesa o una de licors. En aquesta tercera edició del seminari s'ha visitat el Celler Vidavins, el Celler Sauvella i el Castell d'Encús.

Anna Ritz, regidora de promoció econòmica de l'Ajuntament de Tremp, ha explicat que amb aquesta acció es pretén que el sector es conegui entre ell, fidelitzar clients i millorar les eines que restauradors i comerços tenen a l'hora d'explicar els vins.

De fet, la voluntat és que els restaurants de la comarca incloguin, en un lloc destacat de la seva carta de vins, els productes que s'elaboren a la comarca. Alhora també es vol que coneguin qui hi ha al darrera del vi i el puguin recomanar amb coneixement de causa.

El Pallars, ha estat i és terra de vins

El Pallars, i molt especialment la Conca de Tremp, ha estat històricament una terra de vins. La tradició es trunca amb l'arribada de la fil·loxera i amb la mecanització del camp. Al llarg del segle XX la vinya es va substituint per altres cultius i l'elaboració de vi gairebé desapareix.

A inicis del segle XXI, però, i molt lligat al canvi climàtic, aquest conreu es revitalitza i en només una dècada l'extensió de vinya es dobla. I no només a la Conca de Tremp, sinó també a altres indrets del Pallars. Avui aquest territori es troba en un moment d'ebullició vitivinícola, amb una explosió de petits cellers liderats per joves molt formats que han fet una aposta per la qualitat i pels dos elements que donen singularitat els vins del Pallars: la varietat tèrmica provocada per l'alçada i per un terreny únic en termes geològics i paleontològics.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació