Divendres, 19 d'abril de 2024
educació física

L'alumnat del Pallars participa de nou al programa Esport Blanc Escolar

Totes les escoles públiques i concertades del Pallars formen part de l'activitat, que acosta els esports d'hivern a l'alumnat

Redacció 14 de gener de 2019 a les 11:24
Escolars del Pirineu practicant l'esquí nòrdic | ACN
El programa Esport Blanc Escolar (EBE) ja està en marxa després de les primeres sessions d'esquí nòrdic a l'alumnat de Ripoll, que es van realitzar la setmana passada. Així, s'inicia de nou el projecte de promoció dels esports d'hivern entre els més petits del Pirineu català, on també hi participen els escolars del Pallars.

Aquest curs 2018-2019 arriba a la sisena edició i continua creixent en practicants. Un total de 2.481 alumnes (1.337 de 3r i 1.144 de 4t de primària) de 60 centres educatius (13 ZER's, 37 escoles públiques i 10 de concertades) de nou comarques en formen part, entre les quals el Pallars Jussà i Sobirà. D'aquesta manera el programa arriba a totes les escoles públiques i concertades del Pirineu català. Cal tenir en compte que el curs passat hi van participar uns 2.000 alumnes de 50 centres, així que l'increment es considerable.

Emmarcat en el Pla Estratègic d'Esports d'Hivern de Catalunya, el programa Esport Blanc Escolar té l'objectiu d'impulsar la iniciació i el coneixement dels esports d'hivern, en les seves diferents modalitats, en la població infantil de 3r i 4t de primària, fent una atenció especial a les comarques pirinenques. L'altra finalitat és educar mitjançant l'esport a respectar, gaudir, conviure, estimar i conèixer les nostres muntanyes amb la complicitat del professorat dels centres d'ensenyament i dels tècnics d'esport.

L'activitat, que va néixer el curs 2013-14, consta de vuit sessions, que es realitzen durant el segon trimestre del curs escolar, i està integrada al programa d'educació física perquè es realitza en horari lectiu. Cal recordar que les vuit sessions es divideixen en tres d'esquí nòrdic, tres d'esquí alpí i dos de surf de neu.

La Graduació de Neu, premiada per la FIS

D'altra banda, i per segon any consecutiu, se celebrarà la jornada de Graduació de Neu, on els joves esportistes de 4t de primària que finalitzen la seva participació al programa posaran en pràctica el que han après durant els dos cursos en una trobada lúdico-competitiva.

Aquest esdeveniment ha estat reconegut per la Federació Internacional d'Esquí (FIS) a través dels SnowKidz Award, en els quals ha acabat classificada en quarta posició com a premi a la tasca de foment dels esports d'hivern entre la mainada.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació