Dijous, 25 d'abril de 2024
ntlades pallars

«Ataraxia», l'experiència vital de les dones a escena

Sis artistes posen de manifest la realitat quotidiana i tensa que travessa a moltes de les dones d'aquesta societat

Ivet Eroles 4 de gener de 2019 a les 10:22
Entrades de l'espectacle pels dies 3 i 4 de gener | Ntlades
Se sent un crit de guerra abans que comenci l'espectacle i les Ntlades surten a escena. Ataràxia, mot que ve del grec antic i que parla de la disposició de l'ànima gràcies a la qual s'assoleix l'equilibri emocional, mitjançant la disminució de la intensitat de les passions i desigs, la fortalesa davant l'adversitat i la felicitat.

Ataraxia, un espectacle de i sobre dones que porta de nou les Ntlades sobre l'escenari, després de dos anys sense estrenar cap obra. Un proposta on les membres de la companyia pallaresa meravellen el públic amb el seu domini de diferents disciplines del circ com les teles acrobàtiques, la corda i la lira, per exemple, però que incorpora elements com el teatre i la dansa. De fet, en aquesta ocasió, la ballarina Anna Rubio participa a l'obra i deixa la seva empremta en expressió corporal i dansa contemporània.

Una societat que gira l'esquena a qui passa per moments de vulnerabilitat; que t'escridassa i et menysprea pel simple fet de ser dona. Les Ntlades mostren solidesa i experiència mentre interpreten papers quotidians que encongeixen l'estomàc i que traspuen la tensió amb la que conviuen les dones. Així ho expressen els cossos i gestos de l'Amaya Gomez, la Yasmina Francesch, la Jus Erguin, la Vanesa Lloret, l'Alba Garrido i l'Anna Rubio, que es deixen la pell en les acrobàcies dalt de l'escenari.

Qui no vulgui deixar escapar l'oportunitat de veure les Ntlades a escena, avui a les 20h repetiran funció al poliesportiu els Til·lers de Sort, les entrades es poden comprar una hora abans. També serà l'ocasió per deixar-se endur per la música que ha compost Riki-Pirinoise per a l'ocasió.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació