Divendres, 26 d'abril de 2024
mostremp

S'obre el període de recepció de curts per la 8a edició del Mostremp

El termini de presentació dels curts acaba el 8 d’abril de l'any entrant

Redacció 21 de desembre de 2018 a les 11:03
El public de la Lira de Tremp a punt per veure els curtmetratges del festival | Jordi Uriach
L’organització del festival Mostremp, Cinema Rural al Pallars, ja ha obert el període d’inscripcions de curtmetratges per la seva 8a edició, que se celebrarà del 22 al 25 d’agost. Tots aquells creadors i creadores que estiguin interessades en participar a la mostra, poden presentar les seves pel·lícules, que seran valorades pel jurat del festival.

El termini de presentació dels curts va començar el 15 de desembre i finalitzarà el dia 8 d’abril de 2019. La mostra compta amb tres seccions competitives: la Secció Oficial, on s'hi presenten curts de temàtica rural; la Secció Pallars&Ribagorça, on hi poden optar produccions realitzades a la zona geogràfica el Pallars i la Ribagorça (catalana o aragonesa), i la Secció Jove, en la qual hi poden participar directors menors de 18 anys vinculats a un centre educatiu català.

Cinema de proximitat

El Mostremp és un projecte que explora la mirada del cinema cap al món rural i les realitats allunyades de les grans ciutats, apostant pel cinema de qualitat i de proximitat. Està liderat per l'Associació Mostremp Amics del Cinema de Tremp, que va néixer l'any 2011. El gruix principal d’activitats del festival es concentra a la ciutat de Tremp a l’agost, on a part de la projecció dels curtmetratges a concurs, també es fan projeccions de llargmetratges, activitats de cinema per la canalla, taules rodones i col·loquis amb els directors i cineastes convidats.

Però els actes del Mostremp comencen a principis de juliol amb el Mostremp Sobre Rodes, un projecte de territori per apropar els millors curtmetratges a les poblacions de les comarques pallareses. El Mostremp Sobre Rodes ha fet parada a Esterri d’Àneu, Rialp, Sort, Senterada, Pobla de Segur i Isona, entre d'altres nuclis de població.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació