Dijous, 18 d'abril de 2024
pessebre de sort

Els salins de Gerri inspiren el pessebre de Sort

Fins el 2 de febrer el tradicional pessebre de Sort es podrà visitar a l’església parroquial de Sant Feliu

Redacció 19 de desembre de 2018 a les 12:01
Imatge del pessebre d'enguany, inspirat amb els salins de Gerri | Consell Comarcal del Pallars Sobirà
L’altar lateral de l’església parroquial de Sort acull un any més el tradicional pessebre de Sort, que es podrà visitar fins el 2 de febrer, de 10 a 20h. Es tracta d’un interessant conjunt que, més enllà de l’escena habitual del pessebre, sorprèn any rere any amb una temàtica tradicional dels Pirineus i molt destacada a la comarca del Pallars Sobirà.

Enguany l’escenari protagonista són els salins de Gerri de la Sal i la fabricació de la sal. La sal ha estat l’element que ha marcat el destí dels habitants de Gerri i la imatge del poble. La fabricació de sal, documentada ja al segle IX, es convertí en el motor econòmic del poble de Gerri fins a l’últim quart del segle XX, tal com s'explica al museu de la Casa de la Sal a Gerri.

El pessebre compta amb una dimensió total de 15 metres quadrats i està format per 230 figures. Tots aquests motius i figures estan ben integrats en un magnífic paisatge format per diferents escenaris que ens recorden molts dels racons i activitats dels Pirineus, i més concretament de la comarca del Pallars Sobirà, com són els rius i barrancs, la ramaderia i la pesca, les muntanyes i diferents paratges com la magnífica muntanya de la Geganta Dormida de Collegats, les cabanes, els cornassos (coves) i un dolmen de nova incorporació, entre d’altres.

A més, el pessebre convida a passar una bona estona descobrint la fauna d’aquestes muntanyes (ratolins, mussols, llúdrigues, xisquetes...) amb la present incorporació de l’os bru. L'autor del pessebre és Benjamin Montané Vidal, amb l'ajuda de diferents col·laboradors.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació