Divendres, 19 d'abril de 2024
salut

La Generalitat entrega la «Medalla al Treball Francesc Macià» a Rosa Baró

La llevadora i infermera ha rebut aquest dimarts el reconeixement per la seva llarga trajectòria professional en l'àmbit sanitari del Pallars

Redacció 19 de desembre de 2018 a les 09:55
Rosa Baró, a la dreta, amb el president del Govern en l'acte d'entrega de la Medalla | Ajuntament de Tremp
La llevadora i infermera Rosa Baró, establerta al Pallars des de fa temps i amb un llarg recorregut a la zona, ha rebut de mans del president Quim Torra la Medalla al Treball Francesc Macià que ha lliurat la Generalitat de Catalunya en un acte celebrat aquest dimarts al vespre al Palau de la Generalitat.

Un total de 15 persones han optat a la Medalla i cinc entitats a la Placa; uns guardons que reconeixen les persones que han destacat per les seves qualitats o mèrits personals o pels serveis prestats en benefici dels interessos generals, dins del món del treball. L’alcalde de Tremp, Joan Ubach, així com la regidora de Cultura i Educació i primera tinent d’alcalde, Maria Pilar Cases, han volgut acompanyar Baró a recollir el merescut guardó.

Entre els anys 1953 i 1999, la Rosa Baró Perelló ha atès a desenes de persones dels dos Pallars, assistint al part i naixement de molts nadons d'aquestes comarques. Nascuda a Balaguer, ha dedicat tota la seva carrera professional a l'àmbit de la salut, principalment en sales de part. De fet, ha estat llevadora de l’Hospital Comarcal del Pallars des de la seva inauguració l’any 1992, fins a la seva jubilació, el 2003. Paral·lelament, també ha treballat d’infermera d'Assistència Pública Domiciliària als pobles de Talarn, Palau i Puigcercós, i també al Centre d’Atenció Primària de Tremp.

Degut a la seva trajectòria professional, l'Ajuntament de Tremp va decidir presentar la candidatura de Rosa Baró a la Medalla al Treball Francesc Macià, després d'haver-li fet ja un acte de reconeixement l'any 2008 a la població pallaresa. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació