Divendres, 26 d'abril de 2024
ajuts

Agricultura desencalla el pagament de diversos ajuts del 2018

Són els ajuts directes de la PAC i els de millora i foment de prats i pastures en zones de muntanya i en zones de protecció del paisatge i la biodiversitat

Redacció 7 de desembre de 2018 a les 11:00
Una vaca pasturant | ACN
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ha efectuat diversos pagaments aquesta setmana. Per una banda, el primer pagament dels ajuts directes de la Política Agrària Comuna (PAC) 2018 pel que fa el pagament bàsic, el complement de joves i els ajuts del règim de petits agricultors.

Al Pallars Sobirà, s'han rebut 1.821.579 euros en ajuts de pagament bàsic a 187 beneficiaris, mentre que al Jussà s'han distribuït 3.494.615 euros a 605 beneficiaris. Pel que fa al complement a joves, 48 persones l'han rebut al Jussà i 31 al Sobirà. D'altra banda, els petits agricultors han cobrat 93.838 euros per 130 beneficiaris al Pallars Jussà i 7.914 euros per a 10 persones al Sobirà.

Amb aquest pagament les persones beneficiàries hauran rebut el 95% de l’import dels ajuts directes desconnectats de la PAC, corresponents a 2018, i el 100% en el cas del règim de petits agricultors. El 5% restant es liquidarà durant el primer semestre del 2019, un cop es verifiqui els límits pressupostaris, si s’escau.

Agricultura al servei del medi ambient

Agricultura també ha pagat els imports corresponents a la campanya 2018 de l’ajut de Millora i foment de prats i pastures naturals en zones de muntanya i l’ajut de Millora de pastures en zones de muntanya per a la protecció del paisatge i la biodiversitat de 2018. Aquests ajuts, amb compromisos a cinc anys vista, s’emmarquen dins del PDR.cat2020, amb el cofinançament del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

Al Pallars Jussà s'han pagat 2.309,26 euros a un total de dos expedients i al Pallars Sobirà s'han abonat 2.071,24 euros a tres expedients diferents en Millora i foment de prats i pastures. Pel que fa a la Millora de pastures per a la protecció del paisatge i la biodiversitat, el Pallars Sobirà ha rebut 9.396,20 euros per a quatre expedients.

L'objecte d'aquests ajuts és fomentar la introducció o continuació de mètodes de producció agrícola compatibles amb la protecció i la millora del medi ambient, el paisatge i les seves característiques, els recursos naturals, la terra i la diversitat genètica per tal d'aconseguir els objectius comunitaris en matèria d'agricultura i medi ambient.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació