Dimecres, 24 d'abril de 2024
Dis la teva!

Trobada d'exalumnes del col·legi Salesians de Tremp 1963-1968

Retrobament d’antics alumnes el passat mes de juny en motiu del 50è aniversari

Redacció 20 de novembre de 2018 a les 16:39
Foto de família de la trobada d’exalumnes | Comissió Tremp 1968
L’any 1963 un nombrós grup de nens procedents dels Pallars, la Noguera, l’Urgell i la Val d’Aran, vàrem començar els estudis de batxillerat al col·legi Diocesà Pius XII de Tremp, que en aquella època estava regentat pels PP. Salesians. Aquí vàrem estudiar fins acabar el 4t curs i la corresponent revàlida, després cada un va seguir camins diferents i és per això que aquest any 2018 en motiu del 50é aniversari ens hem retrobat un altre cop per celebrar-ho i veure'ns de nou, ja que molts no ens havíem tornat a veure mai més.

El passat 16 de juny després de nombroses gestions de recerca per part de tots, es va aconseguir que 66 companys ens retrobéssim de nou i guardar un record pels que desgraciadament ja ens han deixat, no han volgut o bé no han pogut estar localitzats. Considerem que fou un gran èxit el nombrós percentatge que ens vàrem retrobar i ja es pensa en propers encontres per recordar aquells anys que vàrem conviure al mateix col·legi i que ara tantes històries tenim per recordar, tant de bones com de dolentes, però que amb el temps agraden de recordar.

El programa va començar amb un acte de benvinguda al mateix col·legi el dissabte 16 de juny i que molt amablement el director de l’actual Institut ens va acompanyar en una visita detalladíssima per tot el centre on vàrem poder recordar moments alegres i perquè no, també aquells més difícils que de ben segur a molts ens van venir a la memòria. Aquí es va fer la tradicional foto del grup assistent i després ens vàrem dirigir a fer una visita programada a les botigues-museu de Salàs de Pallars, on el nostre company Sisco Farràs ens va delectar amb les seves explicacions que, per altra part, semblava que tornéssim als anys de la infantesa.

Tot seguit vam anar a dinar al restaurant Bertran, també de Salàs, on vàrem compartir un àpat ple de records i que de ben segur molts encara es van quedar per altres retrobaments. Després de diferents parlaments i repartiments de records de l’esdeveniment, es va fer un brindis per tots els companys que s’han quedat pel camí però que tots recordem. I així després d’una llarga sobretaula cadascun va retornar al seu habitat actual o, si venia de fora de la comarca, es van quedar uns dies per la zona tot recordant els canvis que hi han hagut aquests anys al Pallars.

Destacar a nivell informatiu que han vingut companys d’on resideixen actualment de Nicaragua, Màlaga, Burgos, Tarragona, Barcelona i de totes les comarques properes, cosa que ens va dur molt de temps de recerca i planificació però va estar tot un èxit d’assistència.

Els companys encarregats del retrobament dels antics alumnes han estat: Josep Pedrós de Balaguer, Bonifaci Colomina de Tremp i Jordi Estrada de Barcelona i com no, tots els companys que ens han aportat dades per tal que es pogués dur a terme aquest esdeveniment tan bonic per nosaltres.

Moltes gràcies per la fabulosa participació i FINS LA PROPERA!

 

Fotografia cedida per la Comissió Tremp 1968. Foto: Cedida

 

Fotografia cedida per la Comissió Tremp 1968. Foto: Cedida

 

Fotografia cedida per la Comissió Tremp 1968. Foto: Cedida

 

Fotografia cedida per la Comissió Tremp 1968. Foto: Cedida


Comissió Tremp 1968
 

Com participar al Dis la teva?

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació