Divendres, 19 d'abril de 2024
trànsit

Els nens i nenes d'Isona posen en pràctica la seguretat viària

En els propers mesos, 630 nens i nenes del Jussà participaran al parc infantil de trànsit

Redacció 15 de novembre de 2018 a les 12:40
Els nens i nenes d'Isona fent pràctiques amb bicicleta | Consell Comarcal del Pallars Jussà
Els i les alumnes de l’escola Aeso d’Isona han participat aquests dies al parc infantil de trànsit amb l’objectiu de promoure entre la infància la seguretat viària i la conscienciació sobre una conducció responsable.

L'activitat, que es realitza des de 2006, permet prendre consciència de la importància de la seguretat viària en el seu ús diari i està destinada a tot l'alumnat de primària de la comarca; un total de 630 nens i nenes del Pallars Jussà participaran en la iniciativa durant els propers mesos.

“Aquestes activitats són prou atractives per als alumnes i els permeten treballar coneixements, habilitats i actituds com a vianants i ciclistes”, segons ha expressat Constante Aranda, president del Consell Comarcal del Pallars Jussà.

Maniobres de seguretat

Per als infants de cicle inicial de primària, es proposa portar a terme unes maniobres senzilles amb bicicleta i unes pràctiques de circulació en un espai en el qual conviuen vianants i bicicletes. Per als de cicle mitjà, l’activitat és similar a l’anterior, on es treballen unes maniobres més complexes, mentre que el circuit permet aprofundir en els senyals imprescindibles per circular amb bicicleta. Finalment, els de cicle superior participen en diversos tallers per a la millora de la seguretat: senyalització de maniobres i destresa, elecció de la bicicleta i elements de seguretat.

El Consell Comarcal del Pallars Jussà, juntament amb el Servei Català de Trànsit, col·laboren en el desenvolupament d’activitats d’educació viària pràctica a través de l’organització dels parcs infantils de trànsit a les escoles.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació