Dimecres, 24 d'abril de 2024
literatura

Adrià Ibáñez triomfa al Brasil amb el seu treball «Frente al acantilado»

El pallarès s'endú tres premis del Mostratec, la fira de projectes d’investigació més important de Sud-amèrica

Jordi Ubach Llorens 13 de novembre de 2018 a les 10:14
Adrià Ibáñez, al Brasil, amb la seva obra | Institut Gili i Gaya
El jove Adrià Ibáñez suma un nou èxit en el seu curt però brillant palmarès. La seva participació a la 33a Mostratec de Novo Hamburgo (Brasil), la fira de projectes d’investigació més important de Sud-amèrica on s’hi han presentat 750 treballs, s’ha saldat amb tres nous reconeixements pel pallarès: el primer premi Internacional, el quart premi Mostratec i el premi Liberato Científica de publicació en una revista de ciències.

Del 21 al 27 d’octubre, Ibáñez va conviure amb més de trenta representants de països i cultures de tot el món, va poder visitar Porto Alegre i va exposar el seu treball Frente Al Acantilado; una creació d’una obra literària, musical i plàstica. La cerimònia de clausura es va realitzar al Teatre Feevale, enmig d’una gran expectació.

L’Adrià acaba així el llarg viatge que ha recorregut amb el seu treball de recerca, que l’ha portat des de Lleida fins a Sud-Amèrica, passant per Jerez de la Frontera, Lorca, Tremp i Vic i que li ha permès viure tota mena d’experiències i aprenentatges. El viatge al Brasil i la seva participació en aquest certament és un reconeixement al premi obtingut en la 19a Exporecerca, la fira de recerca que organitza l'Associació per Promoure la Recerca Jove MAGMA.

Una introspecció encarada al cinema

Ibáñez defineix el seu treball de recerca com una "introspecció". "He fet una recerca d'endins cap a enfora. Vaig treure un tema que m'inquietava personalment -l'oblit- en forma d'obra artística", ha explicat a Pallars Digital. El jove ha explicat que el treball de recerca l'ha servit com un simulacre del que realment es vol dedicar: el cinema. "Com en el meu treball, el cinema reuneix la imatge, el so i el relat", ha conclòs. 

El treball combina la literatura, la música i l'art plàstic. Són 10 relats literaris, acompanyats d'il·lustracions i de composicions musical. Els temes musicals es poden escoltar al seu canal de Youtube, Spotify i altres plataformes digitals. Pel que fa els relats, alguns els ha presentats a certàmens literaris, com L'enemic invisible, finalista del premi Vent de Port, i Interiores, guanyador del premi internacional St. Peters School.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació