Divendres, 19 d'abril de 2024
joventut

Organismes del Jussà impulsen un projecte per la inserció de joves aturats

La iniciativa està dins del programa Singulars 2018 del Servei d'Ocupació de Catalunya, destinat a persones beneficiàries de Garantia Juvenil

Redacció 6 de novembre de 2018 a les 11:57
Formació en gestió forestal | Consell Comarcal del Pallars Jussà
L’Oficina Jove del Pallars Jussà, juntament amb l’entitat social Reintegra, el centre de formació Pai2 Pallars i el Consorci de la Vall del Ges, Bisaura i Orís, impulsen un projecte de formació i inserció laboral en el marc del programa Singulars 2018 del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). Enguany comptarà amb la participació de 45 joves d’entre 16 i 29 anys que estiguin inscrits a la Garantia Juvenil.

El projecte té un pressupost que supera els 200.000 euros i inclou una etapa d’orientació personalitzada que ajudarà a cada jove a seguir el seu propi procés per tal de millorar la seva ocupabilitat i posicionar-se en condicions òptimes de cara a la recerca de feina o al retorn al sistema educatiu.

La iniciativa inclou un total de quatre itineraris formatius relacionats amb àmbits com la construcció i gestió forestal, la transformació agroalimentària, l’hostaleria i el turisme i l’entorn educatiu. Aquestes formacions inclouran també un període de pràctiques que permetrà als joves familiaritzar-se amb els diferents àmbits de treball.

El projecte també contempla un servei de prospecció que permetrà detectar els llocs de treball vacants, identificar els perfils professionals requerits i seleccionar els llocs de treball que ofereixen les empreses. Es preveu que aquest projecte s’iniciï a finals de desembre i els i les joves que tinguin interès en participar-hi poden dirigir-se a l’Oficina Jove del Pallars Jussà per rebre més informació.

Un 50% d'èxit en la inserció laboral

Per tal d’identificar millor les necessitats del Pallars Jussà, s’ha creat l’Espai per a la Inclusió Laboral al Pallars Jussà, integrat per entitats socials, els Serveis Socials del Consell Comarcal i l’ oficina de Treball, entre altres, una plataforma que ha permès definir millor els col·lectius de joves a qui adreçar es projectes d'inserció laboral.

El Consell Comarcal del Pallars Jussà fa anys que lidera diferents projectes per a promoure l’arrelament al territori entre els i les joves, fomentant l’ocupació en els sectors estratègics de la comarca aprofitant diferents programes del SOC. Dels prop de 70 joves que han participat en els darrers anys, un 50% s’han inserit en el món laboral.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació