Dissabte, 20 d'abril de 2024
art

L'artista poblatana Goretti Pomé pinta una església de Barcelona

La intervenció rep el nom de "Epíclesi" i gira entorn la invocació de l'Esperit Sant

Redacció 5 de novembre de 2018 a les 10:54
Gorettí Pomé realitzant la seva intervenció artística | Els 7 dons de l'esperit
Des del passat mes de setembre està en funcionament la reformada església del convent de Santa Caterina dels Pares Dominics, situada al Carrer d’Ausiàs Marc de Barcelona. En la reforma del temple hi ha participat l'artista Goretti Pomé, de la Pobla de Segur, a qui se li ha encarregat una intervenció contemporània.

L'obra es titula Epíclesi, que en paraules de Fray Xabier Gómez, impulsor de la reforma, "és el nom que rep en l’acció litúrgica la invocació de l’Esperit Sant. El culte cristià es realitza sempre en esperit i veritat”.

De fet, l'actuació s'ha fet al presbiteri, que és l’espai més important de l'església, on són situats l’altar i l’ambó, la taula de la Paraula. Al seu voltant s’ha desplegat un mural-tríptic on es representa en llenguatge conceptual la invocació i presència de l’Esperit Sant i la vida del Poble de Déu.

Els diferents traços de pintura de Goretti Pomé evoquen conceptes teològics com la Trinitat Invisible o els dons de l'Esperit Sant. Pomé també ha escrit paraules que representen els misteris del Rosari, "pintades com un remoreig, aquestes paraules permeten resseguir els principals moments de la vida de Jesús i de Maria", comenta Fray Xabier Gómez.

Al centre de l'obra es troba representada l’eucaristia, que està pintada amb tonalitats blavoses i blanques inspirades amb el vestit de la Verge del Rosari i il·luminada amb la llum que projecta el rosetó de la façana principal.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació