Dissabte, 20 d'abril de 2024
sanitat

El CAP de Sort porta dos mesos amb la meitat de metges

La falta de personal temporal fa que no es puguin cobrir les baixes

Redacció 31 d'octubre de 2018 a les 11:39
Imatge exterior del CAP de Sort | GSV
El Centre d'Atenció Primària (CAP) de Sort ha passat 64 dies amb la meitat del personal que té assignat; dos metges al matí i dos a la tarda. Així ho ha afirmat el sindicat UGT en una carta a un responsable de Salut. El sindicat explica que en aquests dos mesos només hi hagut 13 dies amb dos metges en cada torn.

Tant fonts sindicals com de la conselleria, han apuntat al diari Segre que això es deu a la falta de facultatius disposats a cobrir temporalment els que estan de vacances o per baixa per malaltia. Des del sindicat, han lamentat que s'ha superat l'època en què no hi havia diners per a contractacions i que falten professionals disposats a venir al Pirineu, i això que els metges disposats a anar a comarques de muntanya reben un complement específic.

La falta d'interessats a cobrir places de forma temporal és generalitzada, segons Jordi Cortada, de l'Institut Català de la Salut (ICS), que afirma al mateix rotatiu que aquesta situació es dona fins i tot en punts de l'àrea metropolitana nord. 
 
Salut admet que les condicions laborals més favorables d'altres territoris de l'Estat i països afecta la capacitat de retenir personal mèdic. I és que aquesta preocupació ha arribat al Parlament a través d'una pregunta parlamentària del PSC a la consellera Alba Vergés. En aquest sentit, Vergés afirma que reformar l'estratègia en recursos humans és un tema prioritari i que s'espera elaborar un pla de treball que contribueixi a millorar les condicions del sector.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació