Dimecres, 24 d'abril de 2024
turisme

L'ocupació turística pel pont de la Castanyada al Pirineu serà d'un 50%

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida apunta que la climatologia adversa ha fet recular les reserves

Redacció 31 d'octubre de 2018 a les 10:19
Boletaires aquesta tardor | ACN
L'ocupació turística pel pont de la Castanyada a les comarques de Ponent i l'Alt Pirineu i Aran se situarà al voltant del 50%, segons dades del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. El director de l'organisme, Juli Alegre, ha explicat que les previsions són una mica ''incertes'' perquè la climatologia dels darrers dies no ha estat del tot favorable.

Així mateix, Alegre ha apuntat que el fet que el pont sigui de quatre dies seguits amb un de laboral, el divendres, pel mig, fa que no hi hagi ''l'efecte crida que acostumen a tenir els ponts''. No obstant això, des del Patronat confien que la meteorologia millori pel cap de setmana i que això pugui fer incrementar les reserves a darrera hora.

El pont de la Castanyada serà fluix pel que fa a l'ocupació turística a la demarcació de Lleida perquè s'escau en un moment de l'any en que no hi ha la mateixa oferta turística que a l'estiu o l'hivern i això frena les reserves. Malgrat les nevades del cap de setmana, els complexos d'esquí no estan operatius, ja que la majoria no obriran fins al primer cap de setmana de desembre. Així mateix, la temporada d'esports d'aventura ja ha finalitzat.

Tot i així, al Pallars hi haurà una oferta variada d'activitats, com Lo Castanyot a Sort el dia 31, la Fira del Codony a Tremp i l'espectacle We love Queen a Sort el dissabte 3, i tot un pont per Fer cumó al Batlliu de Sort, amb una exposició col·lectiva, tast de productes i música. A més, aquest dissabte també s'inauguren les visites guiades pel casc antic de Tremp que impulsa l'Epicentre.

A més, aquesta castanyada, els visitants a les comarques del Pirineu poden optar per altres activitats com el senderisme, i aprofitar per apreciar els colors de tardor barrejats amb les primeres neus, la recol·lecció de bolets o les visites culturals al patrimoni i equipaments museístics que hi ha repartits arreu del territori.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació