Dissabte, 20 d'abril de 2024
aula universitària

Les Aules d’Extensió Universitària del Pallars Sobirà enceten el curs

La 3a edició d'aquesta proposta tan ben acollida compta amb nou ponències del 26 d'octubre al 7 de juny

Redacció 25 d'octubre de 2018 a les 12:44
Cloenda de l'any passat | Consell Cultural de les Valls d'Àneu
Les Aules d'Extensió Universitària del Pallars Sobirà inicien el curs 2018-2019 demà divendres amb la jornada inaugural La gran aventura de l'electricitat al Pallars, a càrrec de l'historiador Xavier Tarraubella, que tindrà lloc a l'Ajuntament d'Esterri d'Àneu a les 19:30h. Les xerrades interdisciplinàries, que se celebraran mensualment, s'allargaran fins a principis de juny.

El Consell Cultural de les Valls d’Àneu i la Junta de treball d'aquesta iniciativa ja fa dos cursos que van iniciar aquesta experiència amb molt bona acollida. Segueixen aquest any amb una proposta de formació i d’ampliació de coneixements individuals i col·lectius sota la tutela de la Universitat de Lleida.

Entre les nou conferències que formen el programa d'enguany, l'arqueòloga Maite Arilla parlarà sobre Els primers assentaments humans al Pirineu. La Cova de les Llenes i els neandertals, el dia 30 de novembre; l'alpinista Ferran Latorre relatarà la seva experiència en la conquesta dels 14 vuit mils, l'11 de gener; el periodista Carles Porta, especialista en els fets ocorreguts a Tor, reflexionarà sobre la crònica negra, el 10 de maig, i Adolf Tobenya, catedràtic en psiquiatria, farà la colenda del curs el dia 7 de juny amb la conferència Devots i descreguts. Biologia de la religiositat.

La iniciativa vol facilitar el desenvolupament individual, estimular la curiositat i generar un espai de trobada i integració social a través d’una experiència viva i edificant amb l'organització de conferències, cursos, tallers i sortides culturals de qualitat.
 

Programa complet de ponències de les Aules d'Extensió Universitària del Pallars Sobirà

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació