Dissabte, 4 de maig de 2024
política

Els regidors d’ERC a l’Ajuntament de Rialp abandonen el partit

Deixen la formació per discrepàncies amb la direcció nacional i per la "manca de col·laboració" de la Diputació de Lleida per investigar casos de corrupció

Ivet Eroles 17 d'octubre de 2018 a les 12:22
Rialp des de l'aire | Arxiu
Els dos representants d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a l'Ajuntament de Rialp han deixat el partit i seguiran com a independents sota el nom de Som Esquerra Rialp

En declaracions a Pallars Digital, Joan Cosme Fondevila, portaveu de Som Esquerra Rialp, ha explicat que la decisió ja feia mesos que estava presa i ha estat motivada per dues raons principals: les decisions del partit a nivell nacional i la "manca de col·laboració" de la Diputació de Lleida per lluitar contra la corrupció.

Cosme ha dit que s'han "sentit incòmodes amb les decisions d'ERC a nivell nacional", sobretot pel compromís que tenen amb els seus votants. Tant ell com el seu company Eugeni Freixa, no són militants del partit i han preferit seguir com a independents. 

"Nosaltres sempre traiem la pols dels racons", ha afegit Cosme, referint-se a la lluita contra la corrupció. Cosme i Freixa han notat poc "recolzament" per part de la Diputació de Lleida, "especialment" per Jaume Gilabert, portaveu d'ERC a la Diputació, i això els ha generat "desconfiança cap al partit i una sensació de lluitar sols". 

El portaveu de Som Esquerra Rialp ha manifestat que seguiran fent una tasca de control com a regidors de l'ajuntament de la població pallaresa.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació