Dijous, 25 d'abril de 2024

Copirineo presenta concurs de creditors i un ERO d'extinció a la plantilla

Pallars Digital 5 de novembre de 2013 a les 08:38

 
ACN | La cooperativa lletera Copirineo va presentar a última hora del dijous un concurs de creditors i un ERO d'extinció per a la totalitat de la seva plantilla, en total una quarantena de treballadors. El responsable d'agroalimentació d'UGT, Antonio Rodríguez, ha lamentat que la mala situació de la cooperativa "s'arrossegava des de fa temps" i que l'empresa ja té clar que vol presentar un ERO d'extinció i no un de temporal, com havien demanat els treballadors, a l'espera de la possible entrada d'un inversor. Rodríguez, que no ha rebut notificació de la presentació del concurs fins avui, ha explicat que la direcció i els sindicats es reuniran aquest dimarts i a continuació hi haurà una assemblea.
 
El representant sindical ha comentat que aquests dies la llet s'estava envasant en una cooperativa aragonesa, però que aquesta no era la solució que esperaven els treballadors perquè l'objectiu era mantenir l'activitat de la cooperativa a La Pobla de Segur i a la comarca.
 
De moment, ha comentat en declaracions a l'ACN que es veuran "obligats" a iniciar una negociació per a l'extinció dels llocs de treball, tot i que els sindicats van demanar que l'ERO fos temporal per si a darrera hora es concretava una de les dos possibles ofertes -una tercera es va retirar- d'inversors que es poguessin fer càrrec de la cooperativa i els seus deutes amb bancs i proveïdors i, així, salvar la seva activitat. "Mentre hi ha vida hi ha esperança" ha deixat clar Rodríguez, tot i que "difícilment" la situació es pugui reconduir, ha afegit. 
 
En aquest sentit, s'ha mantingut a l'expectativa sobre la possibilitat que la direcció de la cooperativa pogués obtenir una quita de part dels deutes per fer-la més "atractiva" perquè una altra empresa se la quedi. En les darreres setmanes, l'empresa, els sindicats i el Govern havien estat elaborant un pla de viabilitat, tot i que Rodríguez, que ha dit que vol esperar que el Departament d'Agricultura es pronunciï, ha avisat que "el que era un pla de viabilitat fa un mes potser ara, en no tenir cap activitat, potser és més irrealitzable".
 
El passat 20 d'octubre, el conseller d'Agricultura Josep Maria Pelegrí, va assegurar que Copirineo era "viable" i que el Govern necessitava "mantenir aquesta activitat al Pirineu per motius territorials, socials i d'ocupació". Pelegrí també va confirmar que hi havia persones i empreses interessades "en ajudar a la viabilitat" de la cooperativa. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Del dia