Divendres, 19 d'abril de 2024
Llengua

L’escriptor i filòleg Jordi Mir, nomenat Fill Predilecte de Tremp

El ple municipal aprova per unanimitat aquesta distinció i el consistori ja busca una data per fer l’acte de reconeixement

Jordi Ubach Llorens 2 d'octubre de 2018 a les 11:24
Jordi Mir va rebre la Creu de Sant Jordi l'any 2000 | Arxiu
El filòleg, escriptor i activista cultural, Jordi Mir, ha estat nomenar per l’Ajuntament de Tremp Fill Predilecte de la ciutat. La distinció s’ha fet efectiva en el transcurs del ple municipal celebrat aquest dilluns al vespre gràcies als vots favorables de tots els regidors del consistori.
L’Ajuntament reconeix d’aquesta manera la trajectòria professional i personal, l'empremta que deixa en la cultura catalana i la tasca de portar el nom de la ciutat arreu. 

L’alcalde de Tremp, Joan Ubach, va explicar durant el ple que el consistori està buscant ja una data per fer l’acte de reconeixement, que segurament tindrà lloc durant el mes de novembre. Ubach ha dit que Mir compleix "amb escreix” els mèrits per ser nomenat Fill Predilecte. A més, segons ha explicat, l’Ajuntament ha rebut moltes adhesions tant a nivell particular com d’entitats i associacions del municipi.
 

Imatge del ple municipal celebrat aquest dilluns a Tremp. Foto: Jordi Ubach


Jordi Mir va nèixer el 1935 a Tremp. És filòleg, escriptor i activista cultural. Al llarg de la seva extensa trajectòria, ha estudiat l'obra sencera de Pompeu Fabra i va ajudar a que molts mitjans de comunicació utilitzessin correctament el català, en els anys posteriors al franquisme. 

És, a mes, un dels fundadors de la Societat d'Amics de la Muntanya (SAM) de Tremp i del premi literari Vent de Port de la Casa del Sol Naixent. L'any 2000 va rebre la Creu de Sant Jordi, una de les majors distincions de la Generalitat de Catalunya, per la seva lluita en la protecció i divulgació del català. Mir és també membre de la secció filològica de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC).

Totes les persones o entitats que es vulguin sumar a aquest reconeixement ho poden fer a través d'aquest document. 
 

 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació