Dijous, 25 d'abril de 2024
1-o

Unes 250 persones recorden els fets de l'1-O a Tremp

La Plataforma 1 d’octubre descobreix una placa a les portes de l’Escola Valldeflors de la ciutat

Jordi Ubach Llorens 2 d'octubre de 2018 a les 10:44
Veïns de Tremp durant l’acte de descoberta de la placa a l’Escola | Jordi Ubach
Unes 250 persones es van concentrar ahir a la tarda davant les portes de l’Escola Valldeflors de Tremp, el mateix lloc on ara fa un any centenars de persones van unir-se per defensar les urnes, per commemorar l’aniversari del referèndum de l’1 d’octubre. L’acte va consistir en la descoberta d’una placa a càrrec de la Plataforma 1 d’octubre, creada recentment a la ciutat. 

Durant l’acte, que va comptar amb la presència de l’alcalde, Joan Ubach, i de representants d’entitats independentistes de la comarca com l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural, també va servir per llegir el manifest unitari. A les 12h del migdia també va tenir lloc ahir davant l’Ajuntament una concentració per recordar els fets d’ara fa un any.
 

Detall de la placa penjada a Tremp. Foto: Jordi Ubach


Aquests, però, no han estat els únics actes que s’han celebrat a la capital del Jussà els darrers dies. Diumenge es va celebrar una multitudinària jornada a l’Escola Valldeflors, on centenars de trempolins van recordar els fets viscuts durant el referèndum. A banda del vermut i el dinar solidaris, es va fer una taula rodona on molts dels protagonistes van explicar les seves experiències en una jornada sense precedents. Els actes es van tancar amb una marxa de torxes pels carrers.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació