Dilluns, 29 d'abril de 2024
1-o

​Sort celebra un referèndum per decidir el canvi de nom del carrer de la Constitució

Les capitals pallareses rememoren durant tot el dia els fets de l'1 d'octubre de l'any passat

Redacció 1 d'octubre de 2018 a les 12:35
Un veí de Sort vota en el referèndum organitzat aquest dilluns | ACN

Els veïns de Sort estan convocats aquest dilluns a votar en un referèndum per decidir la possibilitat de canviar el nom del carrer de la Constitució de la capital del Sobirà. La proposta de l'Ajuntament, a petició dels veïns del carrer, és que passi a dir-se carrer de l'1 d'octubre. L'alcalde de la localitat, Raimon Monterde, ha explicat que l'equip de govern podia fer aquest canvi sense necessitat d'organitzar una consulta, però ha afegit que amb aquesta seran coneixedors de la voluntat real del poble.

El referèndum s'ha organitzat quan es compleix un any de l'1 d'octubre al mateix lloc, amb la mateixa urna, amb el mateix estil de paperetes i a pocs metres del carrer de la Constitució on es poden veure les lletres pintades de vermell. La capital del Pallars Sobirà ha programat per tota la jornada diferents actes festius per rememorar els fets de l'any passat. Entre els actes destaca una lectura de poemes, un sopar popular i música en directe.


 

Descoberta d’una placa commemorativa a Tremp

A Tremp l’acte central tindrà lloc aquesta tarda a les 18:30h. Consistirà en la descoberta d’una placa commemorativa a l’Escola Valldeflors, seu electoral a la ciutat. A les 12h del migdia ha tingut lloc davant l’Ajuntament una concentració que ha comptat amb la participació d'unes 250 persones.


 


Els d’aquest dilluns no són els únics actes que s’han programat a la capital del Jussà. Ahir es va celebrar una multitudinària jornada a l’Escola Valldeflors, on centenars de trempolins van recordar els fets de l’1 d’octubre a la ciutat. A banda del vermut i el dinar solidaris, es va fer una taula rodona on molts dels protagonistes van explicar les seves experiències en una jornada sense precedents. Els actes es van tancar amb una marxa de torxes pels carrers.

 

 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació