15 d'abril de 2024
museus

Els museus del Pirineu i el litoral detecten la necessitat d’agermanar-se

La recerca amb temes d'interès compartit és un dels aspectes amb més possibilitats de col·laborar

Redacció 1 d'octubre de 2018 a les 09:39
Imatge general de la inauguració de la jornada a Salàs de Pallars | ACN
Durant les Jornades formatives Museus i exposicions temporals que van tenir lloc dijous i divendres a Esterri d’Àneu i Salàs de Pallars, s'ha detectat la necessitat d'agermanament entre els museus del Pirineu i del Litoral a partir de temàtiques conjuntes com podria ser la sal o el comerç. Els responsables d'equipaments museístics també han plantejat la possibilitat de fer recerca amb temes d'interès compartits des del punt de vista històric i han parlat de la transhumància o les trementinaires.

Aquestes jornades de treball han servit per començar a establir noves línies de cooperació entre les Xarxes de museus del país i, sobretot entre el Pirineu i la Mediterrània, dos territoris que tot i estar allunyats geogràficament, tenen molts relats a compartir.


Durant la jornada d'aquest any els participants han analitzat el paper de les exposicions temporals i els responsables de museus han trobat la raó de ser en la dinamització que suposen al territori i també van valorar positivament el motiu econòmic que hi pot haver al darrere. Permet al públic que ja ha visitat un equipament tornar-hi per visitar aquestes mostres que van canviant amb el temps.

Per tal de minimitzar costos de producció i maximitzar el rendiment d'aquestes exposicions temporals, els responsables d'equipaments aposten per treballar en xarxa i compartir tècnics i projectes. Els organitzadors han apostat per donar continuïtat a aquestes jornades formatives que s'organitzen entre la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana i la Xarxa de Museus i Equipaments patrimonials de l'Alt Pirineu i Aran, amb el compromís que el 2018 tindria lloc una tercera part al litoral tarragoní.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació