Dijous, 18 d'abril de 2024
carreteres

La Pobla de Segur s'uneix al toc de difunts per la millora de les carreteres

Salàs de Pallars, la Terreta o la Vall de Boí també s’han unit a l’acció nascuda a Sant Esteve de la Sarga

Jordi Ubach Llorens 26 de setembre de 2018 a les 09:39
Les campanes de la Pobla tocaran a difunts els dimecres | Ajuntament

L’Ajuntament de la Pobla de Segur s'ha solidaritzat amb el de Sant Esteve de la Sarga i s’unirà avui al toc de difunts per reivindicar unes carreteres d’accés als nuclis del Pirineu en condicions. Aquesta és una iniciativa simbòlica liderada per Jordi Navarra, alcalde de Sant Esteve de la Sarga, fill del matrimoni que va perdre la vida a l’esllavissada de Castell de Mur ara fa cinc mesos. A la Pobla es tocarà a difunts cada dimecres a les 13 hores.

A la protesta, a banda del municipi poblatà, s’hi han unit en les darreres setmanes diversos municipis i nuclis de població. És el cas de Salàs de Pallars, la Terreta (Tremp) o la Vall de Boí. Però la reivindicació ha traspassat també la frontera pirinenca i ha arribat a altres indrets com Aspa (Segrià), Setcases (Ripollès), Argençola (Anoia) o Vallfogona del Ripollès (Ripollès), que també s’han unit a l'acció. 

Recursos insuficients



El principal problema que es troben la majoria d’aquests nuclis és l’escassetat de recursos per mantenir les carreteres que hi donen accés. En la majoria dels casos, el cost de les obres supera de llarg el pressupost municipal, un fet que impossibilita actuar decentment en unes vies en un estat ja força deteriorat pel pas del temps, i que darrerament s’ha agreujat per les pluges caigudes la passada primavera.

El cas de les comarques pallareses és prou clar. El Pallars Jussà té 475 quilòmetres de carreteres de titularitat municipal, mentre que el Pallars Sobirà en té més de 300. Segons els alcaldes i els tècnics dels Consells Comarcals, aquestes són xifres molt difícils d’assumir per les entitats municipals, que en reiterades ocasions ja han demanat més recursos a les entitats supramunicipals.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació