Divendres, 19 d'abril de 2024
rescats de muntanya

Rescaten una boletaire i una senderista ferides a Baix Pallars i la Vall Fosca

Les dos van ser evacuades en helicòpter a l’Hospital Comarcal del Pallars

Redacció 24 de setembre de 2018 a les 09:18
Rescat de la senderista ferida a la Vall Fosca | Bombers
Cap de setmana mogut pel que fa a rescats en territori pallarès. Si ahir al vespre ja vam conèixer el rescat d’una espeleòloga atrapada a uns 70 metres de profunditat al Montsec, avui us parlem de dos rescats més que els Bombers de la Generalitat han hagut de practicar durant el cap de setmana.

El primer d’ells va ser el d’una boletaire de 37 anys que dissabte va caure prop del refugi de Cuberes, al terme municipal de Baix Pallars. La dona va ser evacuada en helicòpter pels efectius dels GRAE a l’Hospital Comarcal del Pallars de Tremp per una possible fractura de tíbia i peroné. 

El segon rescat va tenir lloc diumenge, al voltant de les 8:03h, quan els Bombers van rebre l’avís d’una senderista de 29 anys amb un esquinç al genoll a la zona de l’estany de Saburó, a la Vall Fosca. Es va activar l’helicòpter amb efectius del GRAE que la van rescatar i traslladar fins a l’heliport de Tírvia, on es va fer el transfer amb una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) que la va evacuar en estat menys greu a l’Hospital del Pallars.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació