Dijous, 25 d'abril de 2024
dis la teva!

Un nou Pla de camins per un Pirineu viu

El diputat i alcalde de Tremp, Joan Ubach, escriu sobre l’aprovació del Pla de camins de la Diputació de Lleida

Redacció 21 de setembre de 2018 a les 13:31
La Diputació de Lleida ha aprovat definitivament la resolució de la convocatòria del Pla de manteniment de camins, de titularitat municipal, amb una dotació pressupostària de 1.370.000€ i els beneficiaris de la qual són tots aquells ajuntaments i entitats descentralitzades que ho hagin sol·licitat, en concret, són 269. Com a diputat de l’àrea i alcalde de Tremp poso en valor aquesta tasca de cooperació municipal que permet que aquests ajuts, que reben els nostres ajuntaments, es destinin, en aquest cas, a la millora, l’arranjament i la pavimentació de camins locals d’accés a nuclis.  

L’acció de govern de la Diputacio de Lleida se centra en el desplegament de polítiques a favor del desenvolupament del nostre territori. Si ens referim als serveis i les accions, que ens enforteixen com a demarcació, sens dubte també hi incloíem l’aposta pel desenvolupament econòmic i turístic de les comarques de muntanya. Vull destacar que aquesta vocació de proximitat i de col·laboració estreta amb el món local passa per atendre les demandes, tant a nivell professional com econòmic, i per tirar endavant aquells projectes esportius, urbanístics i culturals dels nostres pobles. 

L’actual equip de govern de la Diputació de Lleida estem sempre al costat del territori, actuem i ajudem als nostres ajuntaments en aquelles actuacions urgents, com les esllavissades que recentment s’han produït en diferents vies a causa de les inclemències meteorològiques, siguin de la seva titularitat o no. Així mateix, és ferm el nostre compromís de donar veu a les reclamacions del territori instant tant al govern de Madrid com a la Generalitat de Catalunya perquè solucioni, de forma definitiva i ràpida, l’alta sinistralitat d’aquelles carreteres, com és la N-230 i la N-260, i asseguri amb un bon manteniment la seguretat dels seus usuaris. 

En el cas de les vies de muntanya, algunes veus del Pallars Jussà reclamen més ajudes públiques per a un futur de qualitat dels seus pobles i evitar el despoblament d’aquestes zones. És del tot cert que les zones de muntanya necessiten d’unes polítiques específiques que garanteixin els serveis bàsics dels nostres ciutadans i ens assegurin una xarxa viaria de qualitat. Fins aquí tots hi estem d’acord. Per això, ja fa temps que la Diputació treballa fent reunions al territori, amb els alcaldes i els consells comarcals, escoltant les seves reivindicacions, les trasllada i les defensa davant de les administracions competents. Des del meu punt de vista, penso que el nostre Pirineu està viu. Crec que la gent del Pirineu hem de continuar treballant plegats i amb consens per fer escoltar les nostres reclamacions.

Tan sols, vull afegir que sobre la xarxa de camins no hi hauria d’haver un debat de transferències, és a dir, que no és tan important debatre la seva titularitat sinó el fet de tenir recursos suficients per a mantenir-los. I aquí també hem de ser-hi tots. 

Joan Ubach i Isanta
Diputat de l’àrea de Cooperació Municipal de la Diputació de Lleida i alcalde de Tremp  
 

Com participar al "Dis la teva"?

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació