Dilluns, 29 d'abril de 2024
Esllavissades

Preveuen reobrir l’accés a l’ermita d’Arboló aquesta tardor

Un despreniment de roques va obligar fa 15 dies a tallar el camí d’accés a l’ermita des del pont penjat sobre la Noguera Pallaresa

Redacció 19 de setembre de 2018 a les 11:25
Dos persones al camí d’accés al santuari d’Arboló | ACN
El Parc Natural de l’Alt Pirineu té previst reobrir el camí d’accés a l’ermita d’Arboló aquesta mateixa tardor. Actualment hi està realitzant el sanejament del talús, per recomanació de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), després que un despreniment de roques obligués fa 15 dies a tallar el camí d’accés a l’ermita des del pont penjat sobre el riu Noguera Pallaresa.

A l’estar l’accés més habitual tancat, el rector encarregat d'oficiar les misses a l'ermita ha suspès totes les pregàries previstes. De moment, un rètol recomana que per seguretat s’accedeixi al santuari des del camí de Gerri de la Sal i no des del de Baro. El director del Parc Natural de l’Alt Pirineu, Marc Garriga, ha explicat que el perill de caiguda de roques s’ha incrementat arran de l’incendi del 2012 i de les intenses pluges dels darrers mesos. 
 

Dos persones col·locant el rètol informatiu. Foto: ACN


El santuari d'Arboló és molt venerat pels veïns dels Pallars i un lloc de visita obligada per molts turistes. Anualment passen per aquest espai unes 10.000 persones. Ara, a les que hi accedeixin des del camí de Gerri de la Sal se'ls recomana precaució i no accedir a la part alta del talús en dies de pluja, per evitar nous despreniments.

Garriga ha explicat que per sort no s’han de lamentar danys personals donat que en el moment del despreniment de les roques hi havia uns turistes visitant el santuari i les pedres els van caure a escassos metres dels peus.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació