REDACCIÓ | Aquest dissabte la
Biblioteca Pública Maria Barbal de Tremp ha organitzat una visita als cellers de la població de Palau de Noguera. Aquesta activitat s´inclou dins el programa del cicle 'Biblioteques amb DO' en el que participa la biblioteca.
Prop de 25 persones han pogut veure fins a set cellers de veïns de la població, dels que encara avui n´hi ha que elaboren vi per a consum propi. La ruta va recórrer els cellers de Cal Farré, casa Consales, casa Pardina, cal Rafeló, Cal Peretó, casa Antolino i cal Candido.
Cal destacar que el nucli de Palau havia estat un poble molt vinculat al món del vi, tal i com ho demostra el fet que gairebé cada casa té un celler. Durant la visita, els propietaris han explicat que els cellers es construïen des de dalt, es començaven per la volta i s´anava fent el revestiment de la paret.
Els participants van poder veure tones de fusta antigues que podien arribar a tenir capacitat de 1500 litres de vi; eines de boters, estisores de poda, llums d´oli i botes grans per al transport del vi cap al Pallars Sobirà.
Aquests petits productors elaboren vi dolç, vi de nou i vi blanc, rosat i negre de diverses varietats, com macabeu, monastrell, brocada i una varietat autòctona, anomenada garrut.
Els participants a la visita han pogut degustar diferents vins que s´elabora a Palau de Noguera, a la vegada que s´han llegit diferents textos i poemes que tenen relació amb el món del vi, com les vinyes d´Ermenaz o el bon vi d´Aransis, entre d´altres.
Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!
A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.
Subscriu-t'hi