Divendres, 26 d'abril de 2024
curses de muntanya

El Pallars Sobirà vibra amb la 9a edició de la Rialp Matxicots

Robert Maso i Marta Batalla s’adjudiquen la Combinada i Javi Puit i Marta Muixi la Trail

Redacció 17 de setembre de 2018 a les 10:28
Els participants enfilant el Coll del Triador | Photoset
Rialp ha viscut aquest cap de setmana la 9a edició de la Rialp Matxicots, una competició que amb el temps ha adquirit una gran rellevància en el món de les curses de muntanya i que només en aquesta edició ha comptat amb la participació d’uns 800 corredors, majoritàriament vinguts d’arreu de l’Estat.

Els vencedors de la 9a edició de la Matxicots han estat Robert Maso i Marta Batalla a la Combinada, Javi Puit i Marta Muixi a la Trail, Guillem Campeny i Isabel Pelegrina en la Marató i Jordi Correa i Anna Fernández a la Mitja. Pel que fa a la competició per parelles dins a modalitat Combinada, els vencedors en categoria masculina han estat Sergi Cots i Albert Cabra; en la femenina Aida Fornieles i Sabrina Solana i en mixta Pau Triebel i Mª Teresa Hinojosa.

Les competicions van arrencar dissabte de bon matí a la plaça de les Escoles de Rialp amb la disputa de la Marató i la Trail. Prop de 800 corredors afrontaven un repte d’altura, i mai més ben dit, ja que els participants de la Trail i la Marató havien d’ascendir els dos sostres de la cursa, el Montsent de Pallars (2.883 metres) i el Montorroio (2.862 metres), abans d'encarar la segona part del recorregut, no menys espectacular i exigent.
 

Imatge de la sortida de dissabte. Foto: Photoset


La Marató, novetat d’aquesta edició, comptava amb un bon nombre d’inscrits i un interessant cartell de corredors. La versió Trail, ampliada en distància i desnivell, venia amb dues novetats principals: la nova pujada a la Pala d'Eixe d'Espot i la Serra de Posa, endurint l'última pujada abans de l'arribada. 

Els corredors de la Combinada van haver de competir també diumenge amb la disputa de la Mitja, sensiblement més curta però també exigent. També diumenge es va donar sortida a la Caminada, que es va convertir novament en un èxit. Una meteorologia esplèndida ha acompanyat els dos dies d’una competició que ha comptat amb més de 300 voluntaris. La Matxicots es prepara ja per la 10a edició que serà “històrica” segons els organitzadors.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació