Dissabte, 27 d'abril de 2024
Festa major

Torna la festa per excel·lència de Tremp

Les penyes populars tornen al carrer Lleida per marcar l'inici de les nits de festa major

Darío Albert 6 de setembre de 2018 a les 11:28
La Plaça Catalunya es tornarà a omplir les nits de festa major | Jordi Uriach
Arrenca aquest dijous una de les festes majors més esperades de la comarca: la de la capital del Pallars Jussà. Des d'avui i fins dimarts, se celebraran una seixantena d'actes que, segons l'alcaldessa accidental, Maria Pilar Cases, "estan pensades per a totes les edats i gustos". 

Entrevistada al programa Tremp al Dia de Ràdio Tremp, i acompanyada de la tècnica de Cultura i Festes del consistori Judit Sopena, Cases ha repassat les novetats previstes per a l’edició d’aquest any. La principal és el retorn de les penyes al carrer Lleida. Després d'haver-les situat l'any passat a la zona del poliesportiu del Juncar, tornaran a ubicar-se prop del ball de la Plaça Catalunya. Les quatre penyes d'enguany marcaran l'inici de la nit i estaran obertes cada dia de 23:30h a 2:30h, a excepció del diumenge 9 que s'allargaran fins a les 6:30h de la matinada. 



Tant Cases com Sopena han destacat la implicació de les entitats de la ciutat que es bolquen a organitzar actes durant el cap de setmana. "És molt important el paper de les associacions; sense elles el programa no arribaria a la seixantena d'actes, en tindria molts menys", assegura Sopena. 

Els grups de versions de Mitjanit i Tremendos, els dj Laxay, Nar6 i Bacardit i, sobretot, la banda de rap combatiu Lágrimas de Sangre seran els encarregats d’animar cada nit tant als trempolins com a aquells que s'apropin a la festa. Tampoc hi faltarà la tradicional Festa Entrepins, el correfoc de la Colla de Diables Lo Peirot, la cercavila amb els geganters i els grallers de La Casa del Sol Naixent, la pedalada popular Xavi Uriach, o molts altres actes que ja s'han convertit en fixes a la festa per excel·lència de Tremp. 
 

Consulta el programa de la Festa Major de Tremp 2018

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació