15 d'abril de 2024
francisco franco

Un general trempolí, entre els alts comandaments de l’exèrcit que demanen «respecte» per a Franco

Emilio Fernández Maldonado va ser nomenat fill adoptiu de Tremp l’any 2012

Jordi Ubach Llorens 7 d'agost de 2018 a les 11:41
Maldonado signant el llibre d’honor del consistori el dia del nomenament | Arxiu
El general de Brigada trempolí, Emilio Fernández Maldonado, és un dels 181 alts comandaments de l’exèrcit a la reserva que han signat un manifest demanant “respecte” per al dictador Francisco Franco. Entre els que donen suport al text hi ha coronels, tinent-coronels, almiralls, capitans de fragata o de naviliera. Tots ells defensen la “figura militar del general Franco” davant la “campanya infame” que s'està duent a terme.

Titulada Declaración de respeto y desagravio al general Don Francisco Franco Bahamonde soldado de España, carrega directament contra la voluntat d'exhumació de les seves restes impulsada pel govern de Pedro Sánchez. A banda, critica la voluntat "visceral de revenja de l'esquerra" i la campanya "sense mesura i difícilment comprensible" per esborrar "mig segle de la nostra Història". Més enllà, apunten que la seva figura ha estat "vilipendiada fins a extrems inconcebibles".


Per últim, asseguren que la persecució a la que s'està sotmetent Franco és per tapar l'enfonsament territorial de la nació i la desigualtat entre els espanyols. "Sol·licitem els directors i actors d'aquesta campanya infame, reprendre la veritat històrica en les seves exposicions de motius i acabar amb la seva perversa pretensió d'exhumar les restes de Franco i la posterior transformació o destrucció del símbol de la reconciliació", conclou el manifest.

Nomenat fill adoptiu de Tremp l’any 2012

Emilio Fernández Maldonado, ja retirat, va ser nomenat per unanimitat fill adoptiu de Tremp l’any 2012. Maldonado va arribar a Tremp fa 41 anys. Malgrat que la seva feina a l’Exèrcit l’ha obligat a viatjar per Espanya i canviar de destí tot sovint, ell va escollir la capital del Jussà per establir la seva residència. A Tremp, diu, s'hi ha sentit sempre "feliç i acollit per una població generosa i receptiva".

Entre altres mèrits, destaca la seva aportació a la història de Tremp amb el llibre História de las calles de Tremp en què, a través de l'entramat urbanístic de Tremp i dels 96 vials que configuren el nomenclator oficial, explica la història d'aquest municipi.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació