Dilluns, 15 de juliol de 2024
Mines

Comencen les reunions informatives sobre les prospeccions mineres al port de Salau

L'Entitat Municipal Descentralitzada d'Isil Alós vol un pronunciament clar del Govern

ACN 6 d'agost de 2018 a les 11:20
Imatge de la reunió informativa del projecte de les mines de Salau | ACN
Isil ha acollit la primera reunió informativa sobre l'estat del projecte miner al port de Salau per extreure wolframi i or. Amb aquestes trobades es vol que els veïns coneguin de primera mà el projecte i que tècnics els expliquin que suposarà pel territori una iniciativa d'aquestes característiques.

El port de Salau es troba dins del Parc Natural de l'Alt Pirineu i té altres figures de protecció com la Xarxa Natura 2.000. La presidenta de l'Entitat Municipal Descentralitzada d'Isil i Alós, Sofia Isús, ha dit que aquestes figures de protecció són contradictòries amb una explotació minera i per aquest motiu demana un posicionament clar del Govern respecte a la seva voluntat pel que fa a la zona de Bonabé.


Isús ha afegit que l'accés al port de Salau és a través d'una pista de propietat comunal de l'EMD i es pregunta sí els 103 veïns d'Isil i Alós amb vot poden decidir autoritzar o no el pas en cas d'autoritzar els permisos per fer els primers sondejos.

Reunions com aquestes se seguiran fent a altres poblacions del Pallars Sobirà donat que és una qüestió que afecta a tota la comarca, han dit membres de la Plataforma Salvem Salau. Jaume Comas, membre de la plataforma, ha explicat que les prospeccions mineres causarien gran impacte al medi natural i els preocupa la contaminació de les aigües cristal·lines del Noguera Pallaresa.

Pel que fa a la situació actual, l'empresa NeoMetal Spania ha redactat l'estudi d'impacte ambiental i el Departament de Territori ha de dir si és favorable o no. El Govern decidirà si autoritza els sondatges previstos en una zona ambientalment molt sensible per ser Parc Natural de l'Alt Pirineu i hàbitat d'espècies en perill d'extinció.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació