Dilluns, 6 de maig de 2024
Carreteres

El Consell del Jussà inverteix 350.000 euros en la millora d'accessos a nuclis habitats

Es preveu una actuació a cada municipi de la comarca i se centraran en els trams més degradats

Redacció 24 de juliol de 2018 a les 10:36
Operaris treballant en un tram del Pallars Jussà | CCPJ
El Consell Comarcal del Pallars Jussà invertirà durant aquest estiu un total de 350.000 euros, finançats íntegrament a través del Departament de Territori de la Generalitat, per millorar els accessos als nuclis de la població de la comarca. Els treballs se centraran en la millora, condicionament i pavimentació dels trams més degradats i que tenen una necessitat d'actuació urgent. 

Aquestes tasques que han d’estar finalitzades aquest estiu es realitzen en col·laboració amb els ajuntaments i en els indrets que contempla el projecte tècnic que va ser supervisat per la Generalitat a principis d'any. Es tracta d’actuacions urgents de reforç del ferm, pavimentació, neteja de cunetes, entre altres, amb l’objectiu de millorar la seguretat  de la població i garantir la durabilitat de les infraestructures. 

Es preveu una actuació a cada municipi. A tres d'elles ja s’han finalitzat, com el camí de Merea, al terme municipal de Gavet de la Conca, el camí dels Obachs a Llimiana o l’accés que uneix Puigcerver i Reguard a Senterada. 

La comarca, disposa de 142 nuclis de població i un total de prop de 400 km de camins de titularitat municipal d’accés bàsic a aquests nuclis, per aquest motiu, tal i com ha indicat el president del Consell Comarcal, Constante Aranda, el projecte s’ha executat on han demanat els municipis en funció del seu grau d’afectació, tenint en compte la població existent i l’estat actual de la xarxa viària.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació