Dimecres, 15 de maig de 2024
delegació del govern

Rosa Amorós serà restituïda com a delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran

La Generalitat nomenarà novament la pallaresa després que al mes d’octubre fos destituïda a través de l'article 155

Redacció 17 de juliol de 2018 a les 11:43
Rosa Amorós, delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran | ACN
El Consell Executiu de la Generalitat té previst anunciar aquest dimarts el nomenament de la pallaresa Rosa Amorós com a delegada del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, segons ha avançat Ràdio Seu i han confirmat fonts d’ERC a Pallars Digital. Amorós serà restituïda en el càrrec després de ser destituïda pel govern espanyol mitjançant l’aplicació de l’article 155 el passat 31 d’octubre.

Nascuda el 1963 i psicopedagoga de formació, Amorós ha treballat com a mestra en diverses escoles de Cornellà de Llobregat i, els darrers anys, del Pallars. Filla d'Isona, va fer classes de reciclatge de català per a mestres nouvinguts (1985-2003) a l’Institut Català d’Educació de la Universitat Politècnica de Catalunya.

La seva carrera política ha estat sempre vinculada a ERC, formació per la qual va ser regidora de l’Ajuntament d’Isona i Conca Dellà entre el 2011 i el 2015. Va ser diputada al Parlament de Catalunya des del 2012, i l’any 2015 es va presentar a les eleccions al Parlament de Catalunya com a membre d’ERC amb la coalició independentista Junts pel Sí. 

El gener de 2016 va ser nomenada delegada del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, un càrrec que va haver de deixar el passat octubre i que recuperarà avui.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació