Dimarts, 21 de maig de 2024
Trànsit

Les víctimes mortals d'accidents de trànsit pugen un 42% el primer semestre del 2018

Des del Departament d'Interior es qualifica la situació d'"emergència viària"

Redacció / ACN 12 de juliol de 2018 a les 10:33
L'increment de la sinistralitat mortal s'ha produït sobretot en dies festius | Pallars Digital
La sinistralitat viària s’ha disparat a Catalunya el primer semestre d'aquest any. Fins a 92 persones han mort a les carreteres catalanes entre el gener i el juny del 2018. Aquesta xifra representa una pujada del 42% respecte el mateix període del 2017, quan van perdre la vida 65 persones.

El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Juli Gendrau, ha qualificat aquesta situació d’"emergència viària", i més tenint en compte que ens trobem a l'estiu, un període "complicat" en la mobilitat. Durant aquest primer semestre, l’increment de la sinistralitat mortal s’ha produït sobretot en dies festius, amb un augment del 90%. Els accidents de trànsit van segar la vida de 21 persones el primer semestre de l’any passat; enguany s’ha de lamentar la mort de 40 persones.


Velocitat, alcohol, drogues i distraccions

La velocitat excessiva s'ha disparat un 11% com a factor concurrent d'accidents respecte al 2017. També s’ha registrat un repunt en el consum d’alcohol i drogues, sobretot en dies d’operació especial (els dies en que es concentren més cotxes a la carretera), quan ha incrementat un 12%. Pel que fa a les distraccions, tot i que no augmenta respecte a l'any passat, és el factor més destacat en tots els accidents del 2018, amb un 24% d'incidència.

És per tot això que el conseller d'Interior, Miquel Buch, ha fet una crida a la responsabilitat dels conductors i ha recordat que els accidents de trànsit es poden evitar.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació