Dimecres, 24 d'abril de 2024
Dansàneu

Punt final a un Dansàneu centrat en l'exhibició i en incentivar la producció

S'han ofert 26 espectacles i hi han assistit més de 2.000 persones

ACN 9 de juliol de 2018 a les 11:29
La natura i la música es combinen a la perfecció al Dansàneu | Alba Puig
El festival Dansàneu ha posat aquest diumenge el punt final a la seva 27a edició. La tradicional trobada de grups de cultura popular davant de la Llar d'avis d'Esterri d'Àneu ha conclòs el festival. La directora del Dansàneu, Rut Martínez, ha fet un balanç "molt positiu" del festival, que ha tingut lloc del 30 de juny al 8 de juliol.

Així, ha destacat la consolidació que s'ha fet des de l'edició número 24 del nou model de festival, centrat en l'exhibició i en incentivar la producció de propostes que treballen en un diàleg entre tradició i modernitat i que té una vinculació molt important amb el patrimoni natural i arquitectònic de les Valls.

Durant nou dies, el Dansàneu ha ofert 26 espectacles, entre els quals hi figura una estrena i un encàrrec propi festival. A més, s’ha presentat el laboratori de creació de Mal Pelo i la preestrena de Pilar de Dos. En total hi han assistit més de 2.000 persones, entre elles la consellera de Cultura, Laura Borràs. 

L'organització destaca que en l'edició d'enguany s'ha ofert un festival amb més dansa i amb un impuls ferm per la creació de nous projectes, sense oblidar la formació que es troba en l'ADN del festival. Segons els organitzadors, el Dansàneu és a hores d'ara un laboratori de creació en xarxa que té la voluntat d'impulsar noves produccions artístiques que tinguin la dansa i la música com a eix vertebrador i que des d'un punt de vista contemporani facin confluir modernitat i tradició.

Des del Consell Cultural de les Valls d’Àneu, organitzador del festival, han explicat que els cursos de formació han comptat enguany amb un major seguiment que altres anys, atès que també s’han fet activitats adreçades als infants de l’Esplai d’Esterri d’Àneu, mentre que s’ha detectat una lleugera disminució de públic en relació als aforaments grans, sobretot divendres, tot i que no el consideren significatiu.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació