Dijous, 16 de maig de 2024
barcelona-pirineus 2030

La candidatura catalana pels Jocs Olímpics d'Hivern, més a prop

Reunió entre la Taula de Treball de la candidatura i el Comitè Olímpic Internacional, per mostar l'interès a acollir les proves esportives

Redacció 27 de juny de 2018 a les 10:30
Catalunya podria acollir uns Jocs Olímpics l'any 2030 | Ivan Sanz
Catalunya està més a prop d'acollir els Jocs Olímpics d'Hivern l'any 2030. La Taula de Treball de la candidatura s’ha reunit aquest dimarts amb el vicepresident del Comitè Olímpic Internacional (COI), Juan Antonio Samaranch, per fer-li saber que està "preparada" per acollir les proves esportives d'hivern. L'objectiu de la trobada ha estat mostrar-los el projecte i que el COI els expliqués quins criteris tindrien en compte en el moment d'escollir la seu.

Tot i que està previst presentar candidatura per a l'any 2030, el president de la Generalitat, Quim Torra, en una visita a la Molina a finals de maig, va anunciar que el Govern s'ha compromès "a fons" amb un projecte sòlid i va assegurar que "si el COI ho vol", Catalunya està preparada per acollir els Jocs "el 2026 o el 2030". Un fet remarcat pel secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, que va reafirmar que "en cap cas es renunciarà al 2026". 

Un cop passat l'estiu, a partir del setembre, es començaran a estudiar els possibles escenaris que puguin ser seus de la candidatura catalana. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació