Dimarts, 7 de maig de 2024
carreteres

Reñé: «El problema de les carreteres no és de titularitat sinó de recursos»

El president de la Diputació de Lleida respon a les peticions del territori de traspassar les carreteres locals

ACN 9 de juny de 2018 a les 13:25
Reñé, al centre, durant la jornada celebrada aquest divendres | ACN
El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha sentenciat aquest divendres que el de les carreteres locals del Pirineu “no és un problema de titularitat sinó de recursos”. Amb aquest objectiu, ha dit, ja ha iniciat converses per programar una reunió amb el nou conseller de Política Territorial i ha enviat una carta al Ministeri de Foment per abordar aquesta qüestió.

Reñé s’ha mostrat partidari que els serveis estiguin a prop dels ciutadans i per tant que continuïn sent els ajuntaments i els consells comarcals les administracions que treballin en aquest sentit. Dona resposta, d’aquesta manera, a la declaració de Sant Esteve de la Sarga signada el passat 1 de juny, que demanava el traspàs de les carreteres locals a ens supramunicipals com la Diputació o la Generalitat. En aquest mateix sentit s’han pronunciat recentment el Consell Comarcal del Pallars Jussà i el Consell d’Alcaldes del Pallars Sobirà.

El president de la Diputació ha recordat que l’ens provincial inverteix anualment prop de 3,5 milions d’euros per fer front al Pla de camins i ha dit que “no arriben enlloc". D'aquí la necessitat de més finançament. Reñé ha recordat que hi ha inversions imprescindibles més enllà de les excepcionalitats anuals. 

Durant la jornada sobre el present i futur al Pirineu que s’ha celebrat al Pont de Suert, tant Reñé com la resta de ponents han posat de manifest les necessitats de les comunicacions digitals a qualsevol indret del Pirineu i les Terres de Lleida i ha assenyalat la connectivitat digital com un dels grans projectes per al futur per a les comarques pirinenques. El president ha apuntat que aquest 2018 la Diputació licitarà un projecte per fer arribar la fibra a tots els nuclis amb l'objectiu que tots els seus habitants tinguin les mateixes possibilitats, independentment d'on visquin.

La jornada ha comptat amb una setantena de persones de les diferents comarques del Pirineu i ha coincidit amb els actes de celebració dels 30 anys de la creació de la comarca de l'Alta Ribagorça.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació