Dimecres, 24 d'abril de 2024
Senderisme

La Vall de Cardós se suma als Festivals de Senderisme dels Pirineus

Serà la última cita del festival, que aquest any compta amb la participació de quatre territoris pallaresos

Redacció 10 de maig de 2018 a les 11:42
Imatge d'uns participants al Festival de Senderisme de l'any passat | IDAPA
La Vall de Cardós forma part, a partir d’aquest any, dels Festivals de Senderisme dels Pirineus que coordina l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), a través de la Taula de Camins. En l'edició d'enguany seran vuit els territoris que conformaran el certamen, dos més que l'any anterior. D'aquestes vuit, quatre seran en indrets pallaresos: la Vall de Siarb, Àreu i la Pica d'Estats, la Vall Fosca i la Vall de Cardós. 

La Vall de Siarb, al municipi de Soriguera, serà la primera vall en que el Festival farà parada. Serà l'últim cap de setmana de maig. La següent parada al Pallars serà a Àreu el 9 i 10 de juny. Al juliol arribarà el torn de la Vall Fosca i la Vall de Cardós, que tancarà el Festival. Al Jussà, la cita és del 12 al 15 de juliol, mentre que al Sobirà serà el cap de setmana següent. 

Aquests esdeveniments s’inspiren en els walking festivals dels països centreeuropeus, on estan molt consolidats, sobretot al Regne Unit. Els festivals combinen itineraris per a famílies i gent gran que transcorren per camins senzills, amb propostes per als més avesats a recórrer llargues distàncies.

A més de les rutes a peu, les activitats programades permeten conèixer la cultura local: tastets gastronòmics, visites a museus o presentacions de llibres són el complement ideal.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació