Divendres, 26 d'abril de 2024
pallarès

​L’Associació Cambuleta presenta a la Pobla de Segur el disc de cançons en pallarès

Surt a la venda aquest dissabte i consta de 34 cançons, gravades per una vintena de grups i sis escoles del Pallars | L’associació celebra els seus 10 anys promocionant i conservant el pallarès

Redacció / ACN 21 d'abril de 2018 a les 11:06
Els aneuencs ‘El Oso' és una de les formacions pallareses que han gravat un tema | ACN
La fàbrica Ctretze de la Pobla de Segur acull aquest vespre la presentació del llibre i doble CD de cançons en pallarès en el que ha estat treballant els darrers mesos l’Associació Cultural Cambuleta. Serà a les 7 de la tarda i comptarà amb els actuacions de les formacions Max Acústic i Família Torelli.

El disc Cambuleta. Cançons en pallarès conté 34 temes, la majoria inèdits, però també hi ha una petita selecció de cançons populars. Hi han col·laborat escoles i grups de música del Pallars i de Catalunya. El doble treball destaca per la gran varietat d’estils, des del reggae fins al swing, passant pel rap, el rock, el folk, la rumba o l’ska.

El coordinador del projecte, Tole Moreno, ha estat l'encarregat de compondre la majoria de cançons. El doble CD inclou un llibret amb les peces musicals i un petit glossari amb les paraules pallareses traduïdes al català. També inclou una petita guia de lectura de com aquestes paraules es pronuncien i s’escriuen en pallarès. El disc veurà la llum aquest dissabte dia 21 d'abril.

Moreno ha explicat que són cançons per a tothom i per a tots els moments: fantasioses, reivindicatives, per saltar i ballar, per cantar a l’escola, al cotxe o en família, per a les festes de Nadal, Carnaval o la Castanyada o per dormir els més menuts. Pel que fa a la creació de les cançons, Torelli, ha explicat que escriure en pallarès no ha sigut cap complicació, i que les lletres han sorgit de manera natural.

Entre els grups que hi han col·laborat n'hi ha de locals com: 'Swing Pallars Orchestra'', 'Singatalla' 'El Oso', 'Max Acústic', 'Tirapajazz' o 'Cor Voliana'. També n'hi destaca altres de més renom com: 'La Família Torelli'', 'Boxets', 'L'Orquestra Rumbera', 'Joan Baró', 'Festuka', 'L'home Llop' o 'El pot petit'.

Aquest disc persegueix el mateix objectiu que tots els projectes de l'Associació Cambuleta; vetllar per la conservació i promoció de la parla del Pallars.

 Escolta el disc a a través de Spotify:

 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació