Divendres, 19 d'abril de 2024
esllavissada

Dos morts en quedar atrapats per una gran esllavissada de roques a Castell de Mur

Les víctimes són els pares de l’alcalde de Sant Esteve de la Sarga, Jordi Navarra | El vehicle en el que viatjaven ha quedat colgat sota les roques d’un despreniment que ha tallat totalment la carretera LV-9124 | Les tasques de desenrunament, que es preveuen llargues, han finalitzat a les 9 de la nit i es reprendran demà al matí

Jordi Ubach Llorens 16 d'abril de 2018 a les 18:25

Dos persones han mort aquesta tarda, atrapades dins el seu vehicle, després de quedar enterrades per una espectacular esllavissada de roques i terra d’uns 100 metres de longitud a la carretera LV-9124, al terme municipal de Castell de Mur. Així ho ha confirmat a Pallars Digital l’alcalde de Castell de Mur, Josep Maria Mullol.

El batlle també ha avançat que les víctimes són veïnes de Sant Esteve de la Sarga. En aquest sentit, el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda, ha confirmat que les dos víctimes són els pares de l’alcalde del municipi, Jordi Navarra. La delegació d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’Alt Pirineu ja li ha fet arribar el seu condol a través de Twitter.
 
L’esllavissada s’ha produït entre Guàrdia de Noguera, al terme municipal de Castell de Mur i el nucli de Moror, al terme de Sant Esteve de la Sarga, al punt quilomètric 5,5. Els Mossos d’Esquadra han rebut l’avís a les 15:14 hores i fins al lloc s’hi han desplaçat vuit dotacions dels Mossos i una unitat de muntanya d'aquest cos policial, cinc dotacions dels Bombers més un helicòpter amb especialistes de muntanya (GRAE) i una unitat del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM).
 

Així es veia l’esllavissada aquesta tarda des de la mateixa carretera LV-9124. Foto: Pallars Digital


Una recerca que es preveu llarga i complicada

Durant tota la tarda i des del moment de l’avís, els serveis d’emergència han estat treballant al lloc dels fets per tal de procedir a les tasques de desenrunament, que es preveuen complicades i llargues donada la gran quantitat de roques que han caigut a la carretera. A mitja tarda, la unitat canina dels Mossos d’Esquadra també s’ha incorporat a les tasques per tal de localitzar el vehicle atrapat. 

També s’han desplaçat al punt de l’esllavissada diversos tècnics en geologia per valorar l’estat del sòl, i han comprovat que era molt inestable. També ho han fet representants institucionals com el president Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, o el diputat, Joan Ubach, juntament amb els tècnics de Vies i Obres de l’ens provincial. Cal recordar que la carretera LV-9124 és titularitat de la Diputació.
 

Pla general de l’esllavissada a la carretera LV-9124. Foto: Cedida


Al voltant de les 9 de la nit, els Mossos d’Esquadra i els Bombers han abandonat les tasques de recerca de manera momentània, que reprendran demà dimarts a primera hora. Així mateix, tant des del cos policial com des del Servei Català de Trànsit, per motius de seguretat i davant el risc de noves esllavissades, es demana no acostar-se a la zona, que ha quedat acordonada.

L’esllavissada ha cobert tota la carretera. Foto: Cedida
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació