Dimecres, 24 d'abril de 2024
campaments

El Sobirà regularà els campaments d’estiu per evitar molèsties als veïns

Després de les queixes dels veïns de la Guingueta d'Àneu, que van demanar a l'ajuntament que vetessin les estades d'estiu

Darío Albert 28 de març de 2018 a les 10:39
El Consell vol evitar el rebuig dels veïns als campaments d'estiu | CET
El Consell Comarcal del Pallars Sobirà prepara una normativa per regular els campaments d'estiu que es desenvolupen al territori i evitar així que puguin causar alguna molèstia als veïns. La decisió arriba pocs dies després que veïns de Cerbi demanessin a l'Ajuntament de la Guingueta d'Àneu que vetessin aquestes estades. Els veïns al·legaven soroll nocturn, escombraries pels carrers i fins i tot, excrements humans a la plaça de l’església. 

El president del Consell, Carles Isús, ha remarcat a Pallars Digital que la voluntat dels alcaldes de la comarca és "mantenir els campaments" perquè són infants i joves que "vénen a conéixer la comarca i que després poden voler tornar-hi". Així doncs, la intenció de l'ens comarcal no és eliminar els campaments, sinó "eliminar el campi qui pugui" i regular les activitats perquè es desenvolupin d'una manera que totes les parts "hi estiguin còmodes". 

Les mesures que preveu l'ens comarcal passarien per fixar un nombre màxim de menors que puguin acampar de forma simultània, regulant així la temporalitat de les activitats; exigir més control als monitors; garantir la neteja de les zones d'acampada un cop s'hagin utilitzat o, fins i tot, dipositar una fiança prèvia que cobreixi els costos de neteja. 

En aquest sentit, fa unes setmanes va haver-hi la primera reunió on hi eren presents alcaldes de la comarca, representants del Consell, així com representants del Departament de Joventut, dels Mossos d'Esquadra, dels Bombers i dels Agents Rurals. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació