Dissabte, 20 d'abril de 2024
Trànsit

El RACC suspèn la senyalització de les carreteres per arribar als hospitals del Pirineu

La continuïtat dels senyals frega l'aprovat ja que en gairebé la meitat dels casos analitzats es comença a senyalitzar molt a prop de la destinació final

ACN 14 de febrer de 2018 a les 11:42
Els nuclis urbans del Pirineu són les destinacions més ben senyalitzades | Google Maps
El RACC ha tornat a suspendre la senyalització de les carreteres per arribar als hospitals del Pirineu, una situació que ja va detectar en una primera avaluació feta fa cinc anys i que des d'aleshores pràcticament no ha millorat. La senyalització de les estacions d'esquí i dels parcs naturals ha registrat una lleugera millora des del 2012. 

Segons es desprèn de l'auditoria de senyalització al Pirineu efectuada pel RACC el 2017, els nuclis urbans pirinencs són les destinacions més ben senyalitzades. També s'aprecien millores pel que fa a la continuïtat de la senyalització. No obstant això, l'estudi constata que en la meitat dels casos analitzats es comença a senyalitzar molt a prop de la destinació final i no s'efectua un seguiment del recorregut a cada encreuament. La visibilitat i el manteniment dels senyals d'orientació són els aspectes que obtenen millor puntuació i aquest darrer és el que registra una millora més considerable respecte al 2012.

El RACC ha analitzat per segon cop la senyalització existent per arribar a 23 destinacions d'especial interès del Pirineu de Lleida i Girona. Per fer-ho ha recorregut 81 itineraris diferents des d'una trentena d'orígens que sumen més de 4.600 quilòmetres de carreteres. Entre les destinacions estudiades hi ha els principals nuclis urbans, hospitals i punts d'interès turístic com són les estacions d'esquí i els parcs naturals. Els resultats, que se centren en quatre criteris (continuïtat, comprensió, visibilitat i manteniment dels senyals d'orientació) s'han comparat amb els que es van obtenir en la primera edició d'aquesta auditoria, elaborada l'any 2012. 

El director de la Fundació RACC, Lluís Puerto, considera que el resultat general de l'auditoria "és acceptable però encara té un ampli marge de millora". De fet, la senyalització d'orientació per arribar a diferents punts d'interès del Pirineu ha obtingut una puntació de 65 sobre 100, només cinc punts més dels assolits en l'estudi del 2012. 

El RACC atribueix aquestes puntuacions en bona part a la diferent titularitat de les carreteres i a la falta d'unificació de criteris entre les administracions i, per això, demana que els diferents ens públics ho tinguin en compte i treballin conjuntament en aquest sentit. 

Potenciar la instal·lació de panells de senyalització variable 

Una altra de les recomanacions que fan des del RACC passa per incrementar la inversió en panells de senyalització variable a les carreteres pirinenques amb l'objectiu de millorar la gestió del trànsit. Seria útil en casos d'accidents però sobretot davant de fenòmens meteorològics com ara episodis de nevades per tal d'informar els conductors, per exemple, quan sigui obligatori l'ús de cadenes o sobre les carreteres que es troben tallades. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació