Dissabte, 27 d'abril de 2024
cel nocturn

Aigüestortes vol tenir la certificació Starlight

El Parc Nacional demanarà el reconeixement després que la Generalitat qualifiqués el cel nocturn d’excel·lent

Redacció 5 de febrer de 2018 a les 11:06
El cel nocturn del parc reuneix les condicions per ser reconegut | Gencat
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha qualificat el cel nocturn del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici com a “excel·lent". Així es desprèn de l'estudi d'avaluació de la qualitat del cel nocturn als parcs naturals de Catalunya que ha encarregat la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic. 

L’estudi el va engegar la Generalitat l'any 2012, amb la realització de campanyes de mesurament anuals. El resultat ha permès detectar els espais naturals que conserven millors condicions de qualitat del cel nocturn per impulsar projectes de protecció. L'estudi ha conclòs que part del Pirineu i Prepirineu reuneix les condicions per a la creació d'una zona de protecció del medi natural nocturn.
 
Ara començarà un procés de diagnosi per a la possible creació d’una gran zona al nord-oest de Catalunya per preservar el medi natural nocturn i millorar l’hàbitat d’espècies nocturnes de determinats parcs. Es per això que s’estan duent a terme projectes de protecció a Aigüestortes, que aquest 2018 demanarà la certificació Starlight.

A més, cal destacar que el Montsec manté els nivells de qualitat excel·lents dels anys anteriors. Per aquest motiu, la Fundació Starlight, entitat que gestiona les Certificacions per delegació de la Unesco, va renovar recentment la Certificació com a Reserva i Destinació Turística Starlight a la zona per quatre anys més.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació