Divendres, 26 d'abril de 2024
loteria de nadal

La Bruixa d'Or reparteix més de 4 milions d'euros amb la loteria de Nadal

Per primer cop des del 2003, l'administració de Sort ha estat tancada durant el sorteig que Xavier Gabriel ha seguit des de Navarra

Darío Albert 22 de desembre de 2017 a les 16:52
Els nens que han cantat el primer premi | ACN
Faltaven cinc minuts per les dotze del migdia quan ha sortit la grossa de la loteria de Nadal. Una part del número 71.198, premiat en 4 milions d'euros, ha recaigut a La Bruixa d'Or. Després de tres anys sense que el primer premi caigués a Catalunya, l'administració de Sort ha venut una sèrie -deu dècims- de la butlleta guanyadora.

La grossa de Nadal, però, no ha estat l'únic premi venut en part a La Bruixa d'Or. El segon premi de la rifa de Nadal, el número 51.244, ha esquitxat també a l'administració de Sort, amb un dècim. El segon premi, dotat amb 1.250.000 euros la sèrie, ha sortit poc abans de les deu del matí. Xavier Gabriel també ha venut una part d'un cinquè premi, el sisè que ha sortit i amb el número més baix: 00.580. Aquest premi és de 6.000 euros per cada butlleta.

Una imatge inèdita

Tot i repartir una part de la grossa de Nadal, el cava no ha corregut a la botiga que La Bruixa d'Or té a Sort. El seu propietari, Xavier Gabriel, ha decidit tancar durant el dia del sorteig. Es tracta d'un fet que no havia passat mai des que la popular administració de loteria va repartir el primer premi l'any 2003. Gabriel ha seguit el sorteig des de Navarra, on va anunciar que traslladava la empresa arran del context polític català. 
 

La Bruixa d'Or tancada el dia del sorteig, un fet inèdit des del 2003. Foto: ACN


La decisió de Gabriel es pot interpretar com “la culminació d'una escalada de tensió" entre el controvertit empresari i els seus detractors. De fet, aquestes últimes setmanes, Gabriel ha carregat contra els crítics amb el seu posicionament contra la independència: ha atacat el govern de la Generalitat pel seu paper en el procés català i també, fins i tot, l'Ajuntament de Sort i diversos veïns del poble.

Deu anys després de la última grossa

L'administració de Sort és una de les que més vendes té d'arreu de l'Estat espanyol. Prop del 90%, a més, ho fa per Internet. Tot i els alts índex en vendes, feia 10 anys que La Bruixa d'Or no repartia el premi més esperat de la loteria de Nadal. L'any passat, el primer premi va tocar íntegrament a Madrid i Gabriel es va haver de conformar amb el tercer i un quart premi, que van significar més d'un milió i mig d'euros.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació