Divendres, 26 d'abril de 2024
aigua

Arriba a Tremp una exposició sobre el sanejament de l’aigua a Catalunya

Actualment hi ha 50 depuradores en servei a les comarques de l'Alt Pirineu i Aran

Redacció 11 de novembre de 2017 a les 10:26
Autoritats locals han visitat l’exposició al passeig Pompeu Fabra | ACA
Tremp acull des d’aquest divendres l’exposició 500 depuradores. El Pla de sanejament de Catalunya, un model pioner, que es podrà visitar a l’aire lliure, al passeig Pompeu Fabra, fins el 14 de desembre. Es tracta d'una mostra que analitza l'evolució del país a partir de l'entrada en servei dels diversos sistemes de sanejament i quins són els reptes de futur. 

L’alcalde de Tremp, Joan Ubach, el director territorial de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Manel Pascual, el president del Consell Comarcal del Jussà, Constante Aranda, l’alcalde de Conca de Dalt, Martí Cardona, i el delegat d’Acciona, Antonio Pozo, han visitat aquest divendres l’exposició, gràcies a la col·laboració entre l’ACA, el consistori trempolí i la delegació del Govern a l’Alt Pirineu i Aran.

Actualment hi ha 50 depuradores en servei a les comarques de l’Alt Pirineu i Aran, que garanteix el sanejament als grans nuclis de població. Un fet que suposa, segons l’ACA, el sanejament garantit al 80% de la població. 

Nou model de gestió

L'actual model de sanejament ha servit per crear des de zero un pla destinat a construir sistemes de sanejament a Catalunya que ha permès depurar les aigües residuals i contribuir a la millora qualitativa de les nostres masses d'aigua. No obstant això, l'ACA està replantejant-lo per afrontar els reptes futurs, buscant un nou equilibri entre l'administració i el món local.

En aquest sentit, l'Agència Catalana de l'Aigua està treballant en un nou model de sanejament més eficient, més descentralitzat i que permeti passar d'una relació de subordinació a una de més col·laborativa entre l'administració i el món local.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació