Dimarts, 30 d'abril de 2024
Seguretat viària

La Pobla de Segur tindrà un pla local de seguretat viària

Les poblacions del Pirineu que compten amb un pla de seguretat viària redueixen els accidents mortals en un 17%

Darío Albert 19 d'octubre de 2017 a les 09:24
Domènech i Bellera, al centre de la imatge, durant la signatura del conveni | SCT
L'alcalde de la Pobla de Segur, Lluís Bellera, i la directora del Servei Català de Trànsit (SCT), Eugènia Domènech, han signat aquest dimecres el conveni marc de col·laboració entre els dos organismes amb la intenció de redactar un pla local de seguretat viària (PLSV). Així, la Pobla serà el tercer municipi del Pallars a comptar amb un pla d'aquest tipus, després de Tremp i Sort. 

Amb aquest acord de col·laboració, el SCT i el consistori treballaran per desenvolupar accions concretes en matèria de trànsit amb l'objectiu d'augmentar la seguretat viària del municipi i reduir les víctimes d'accidents de trànsit a les vies i carrers de la població. 

La signatura del conveni marc ha tingut lloc el mateix dia que a Tremp se celebrava una jornada tècnica de valoració d'aquests plans de seguretat viària, que enguany fa una dècada que s'estan implementant. La sessió també ha servit per compartir experiències en matèria de seguretat local i ha comptat amb la participació d'autoritats locals i de cossos de seguretat, com la Policia Local de la Seu d'Urgell, el primer municipi de l'Alt Pirineu a implementar un PLSV.

Al territori de l'Alt Pirineu i Aran són 10 -11 amb la Pobla de Segur- que compten amb un pla local. D'aquesta manera, segons la responsable de Gestió i Planificació de la Seguretat Viària del SCT, Anna Pintó, ha constatat que les poblacions del Pirineu que compten amb un PLSV registren una reducció mitjana del 17% d'accidents mortals i ferits greus. Al mateix temps, els accidents amb víctimes mortals a la resta de municipis que no compten amb cap pla han augmentat un 11%. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació