Divendres, 19 d'abril de 2024
emprenedoria

Pluja d'idees innovadores entre els joves a l'«Arrela't al Pallars Jussà»

Una cinquantena de persones van participar aquest divendres a una jornada per incentivar el retorn al medi rural a través de l’emprenedoria

Redacció 16 d'octubre de 2017 a les 09:44
La jornada va tenir lloc a la cerveseria Ctretze | Víctor Saló
Una cinquantena de joves del Pallars Jussà van participar aquest divendres en la jornada Arrela't al Pallars Jussà. Joves,Talent i Desenvolupament organitzada per l’Oficina Jove del Pallars Jussà, juntament amb el Consorci Leader Pirineu Occidental, adreçada a joves per incentivar el seu retorn al medi rural a través de l’emprenedoria. 

La jornada, celebrada a la fàbrica de cervesa Ctretze de la Pobla de Segur, va comptar amb la participació de diferents emprenedors joves del Pallars Jussà, entre els quals l’impulsor de Pallars Digital, Jordi Ubach, que va explicar la seva experiència professional al capdavant del diari de les comarques pallareses. També hi van participar Jordi Panisello d’Eureka SGN, Miquel Gordó de Cal Tomàs i Abel Sànchez de Ctretze Pirineus.

Els participants van compartir la seva experiència en àmbits tan diversos com la transformació agroalimentària i elaboració de productes artesanals, la geologia o els mitjans de comunicació. Aquests van coincidir en presentar la comarca com una terra d’oportunitats on encara queden moltes coses per fer en comparació amb altres comarques que ja estan massa explotades.

Els assistents també van participar en un taller-concurs d’emprenedoria on van acabar sorgint idees originals de negoci aprofitant els recursos i les oportunitats de la comarca. El projecte guanyador del premi es va basa en la creació d’un ecobus que permetés desplaçar-se pel alguns indrets turístics de la comarca de forma sostenible.

A la jornada va assistir la directora General de Joventut, Marta Vilalta, que va destacar que el dinamisme i la implicació dels joves "són bàsics per tirat un país endavant". Vilalta també va destacar les tasques per promoure que els joves puguin desenvolupar el seu projecte de vida "allà on són originaris" i que, per primera vegada, aquest aspecte s'ha marcat com una fita en les polítiques de joventut per, entre d'altres, evitar "l'envelliment de moltes comarques". 

La jornada va tancar amb un tast de productes pallaresos i que van propiciar la conversa i l’intercanvi de dubtes i experiències.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació