Dilluns, 6 de maig de 2024
Referèndum

La Guàrdia Civil entra als ajuntaments de Tremp, Sort i la Pobla de Segur

S’hi han personat tres agents i han demanat documentació en relació al referèndum de l’1-O | A Tremp i a Sort s’han endut una còpia del decret de suport al referèndum

Jordi Ubach Llorens 26 de setembre de 2017 a les 09:43
L’estelada penjada a l’edifici de l’Ajuntament de Tremp, en imatge d'arxiu | Jordi Ubach
La policia judicial s’ha personat aquest matí als ajuntaments de Tremp, Sort i la Pobla de Segur en busca de documentació relacionada amb l’1-O. Segons ha pogut saber Pallars Digital, la primera actuació ha tingut lloc al voltant de les 9 hores a la Pobla de Segur, on tres agents s’han personat a l’Ajuntament tot i que no han aconseguit endur-se cap tipus de documentació, ja que en aquell moment ni l’alcalde ni la secretària es trobaven al consistori.

Pocs minuts més tard, a les 9:20 hores, s’ha conegut que tres agents de la policia judicial també han entrat a l’Ajuntament de Tremp sol·licitant informació sobre el suport del consistori a l’1 d’octubre. Segons ha explicat l’alcalde del municipi, Joan Ubach, els agents s’han emportat una còpia del decret que l’alcalde va signar en suport al referèndum. 

Una hora més tard, a les 10:20 hores, la Guàrdia Civil ha entrat a l’Ajuntament de Sort. A la capital del Pallars Sobirà també s’hi han personat tres agents, presumiblement els mateixos que ho han fet a la Pobla i a Tremp. Com en el cas de la capital del Jussà, la policia s’ha endut una còpia del decret de suport al referèndum de l’1-O, segons l’alcalde, Raimon Monterde.

Tant a Tremp com a Sort, a més, la Guàrdia Civil també ha demanat el correu electrònic on s’indica la col·laboració municipal en la cessió dels locals per a les votacions del proper diumenge. Finalment, els agents s’han desplaçat fins a Rialp, però s’han trobat les portes del consistori tancades, ja que aquest dimarts és festa local.
 

Ordre judicial de la Fiscalia presentat a Tremp. Foto: Pallars Digital


En el conjunt de les comarques pallareses un total de 25 ajuntaments van signar el decret en suport al referèndum. Els de Tremp, Sort i la Pobla de Segur formen part dels 31 ajuntaments de la demarcació de Lleida que la Fiscalia ha ordenat registrar per recopilar documentació vinculada amb el referèndum. El d’Oliana va ser ahir el primer consistori on va actuar la policia judicial.

Els alcaldes de Tremp, Sort i la Pobla de Segur van ser citats la setmana passada davant la Fiscalia de Balaguer i es van acollir al seu dret a no declarar.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació