Dimarts, 30 d'abril de 2024
Diada Nacional 2017

El Pallars se suma al milió de veus que clama a Barcelona pel referèndum

Un total de quatre autocars van baixar a Barcelona per participar a la manifestació | Els manifestants, que van omplir el passeig de Gràcia, el carrer Aragó i la plaça Catalunya, van formar un gran símbol de "més" al centre de Barcelona

Redacció Barcelona | 12 de setembre de 2017 a les 10:23
Prop de 200 persones van baixar a Barcelona amb els autocars de l'ANC | ANC
Centenars de Pallaresos han baixat aquest dilluns a Barcelona per participar a la manifestació de l'Onze de Setembre convodada per l'Assemblea Nacional Catalana. Les territorials d'aquesta organització al Pallars van organitzar el viatge fins a Barcelona i van omplir quatre autobusos per baixar a la capital de Catalunya - dos des de Tremp, un des de la Pobla de Segur i un últim des de Sort. En total, unes 200 persones es van desplaçar amb autocar, a les que s'hi ha de sumar tots aquells que van assistir a la manifestació amb vehicles particulars. 

Els pallaresos es van situar al tram 401, situat al carrer Aragó, juntament amb els participants provinents de l'Alta Ribagorça i la Vall d'Aran. A més, els poblatans que no van baixar a Barcelona es van trobar a la plaça de la Vila per formar el símbol de "més" a petita escala. 
 

La Pobla de Segur també va formar el símbol del "més" Foto: Marc Baró


Els carrers del centre de Barcelona s'han tornat a omplir de forma massiva per reivindicar el referèndum de l'1 d'octubre i la independència de Catalunya. Un milió de persones -segons dades de la Guàrdia Urbana- van omplir els carrers del centre de Barcelona per reivindicar el referèndum de l'1 d'octubre.

L'èxit de la Diada –malgrat que la delegació del govern espanyol ha rebaixat l'assistència a 350.000 persones i Societat Civil Catalana a 225.000- impulsa el camí cap a l'1-O i anima el Govern a seguir endavant amb la convocatòria, signada dijous a última hora després d'aprovar el marc legal de la desconnexió. Tal com estava previst, quatre grans pancartes han sortit dels quarts extrems, des de Jardinets de Gràcia, el carrer Casanova, el passeig de Sant Joan i de la ronda Sant Pere, a partir de les 17:14. 
 

La lona de l'ANC, al seu pas pel carrer Aragó Foto: Pere Aguilar
 

Els pallaresos es van situar al tram 401 Foto: Albert Serulla
 

Quatre autocars van baixar del Pallars cap a Barcelona Foto: ANC

 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació