1 de 10
Aus

Les 27 aus rapinyaires d'aparició regular a Catalunya es troben en una situació favorable

És la conclusió d'un llibre que s'ha presentat aquest dimecres a l'Oficina de Turisme de Sort

Moment de la presentació de la guia d'aus rapinyaires | ACN
per ACN, 8 de setembre de 2017 a les 12:09 |
El llibre 'Guia de rapinyaires a Catalunya' de Fran Trabalon i Àlex Ollé recull un total de 27 espècies de rapinyaires d'aparició regular a Catalunya i nou d'aparició accidental. Trabalon ha explicat que en un general els rapinyaires ''es troben en una situació favorable'' i ha afegit que la recuperació d'aquestes espècies ''és bona''. El llibre s'ha presentat aquest dimecres a l'Oficina de Turisme de Sort i l'ha organitzat l'Associació de Guies Interpretadors del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Els plans de recuperació de diferents espècies ha ajudat aquest bon moment dels rapinyaires però per Trabalon les línies elèctriques, els caçadors o la transformació del camp i la pèrdua de determinats hàbitats són les principals amenaces per aquestes aus. Pel que fa a l'au rapinyaire més amenaçada a Catalunya destaca l'àguila cuabarrada que es pot veure a la Noguera, Garraf, Penedès, serralades de Tarragona o Cap de Creus.


Trabalon ha explicat que aquest llibre reuneix tot el coneixement actual sobre la nidificació, l'alimentació, la migració i els moviments dels rapinyaires de Catalunya, tant de les espècies regulars al llarg de l'any com d'aquelles que són més escasses o accidentals. També posa èmfasi amb la identificació dels rapinyaires, a través d'una descripció general, i de la inclusió de 300 fotografies i làmines comparatives. El llibre explica quan es presenta cada au a Catalunya.

També, parla del grau d'amenaça de cada au en el context de Catalunya i Europa. La guia desglossa la distribució, els desplaçaments migratoris, el tipus d'hàbitat, la reproducció (nidificació, niu, festeig, posta, polls al niu i emancipació o dependència), alimentació i població.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació